Ispiši ovu stranicu

Za uređenje škola milijun kuna

Ulaže se i u nabavku nove opreme Ulaže se i u nabavku nove opreme HRV

Grad Vukovar, koji se izborio za osnivačka prava nad osnovnim školama, pojačao je investicije u održavanje objekata i nabavku opreme za što je ove godine već utrošeno milijun kuna.

- U OŠ Blage Zadre uložili smo 150.000 kuna u uređenje kuhinje i učionica, isto toliko novca u preuređenje kupaonica te 100.000 u sustav odvodnje. Za preuređenje učionica, odnosno bivšega stana domara, i nabavku opreme za potrebe produženoga boravka u OŠ Antuna Bauera uložili smo 150.000 kuna te dodatnih 50.000 za bojanje ograde. U OŠ Josipa Matoša ličene su učionice i izmijenjen dio stolarije što nas je stajalo 150.000 kuna. Za nabavu glazbenih instrumenata za Glazbene odjele OŠ D. Tadijanovića dali smo 150.000 kuna te 80.000 kuna za nabavu učeničkih stolica – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

U tijeku je obnova OŠ Nikole Andrića koju vodi Ministarstvo obrazovanja u partnerstvu s Gradom Vukovarom i Vukovarsko-srijemskom županijom, a obveza je Grada Vukovara plaćanje 10 posto vrijednosti investicije.

- To redovito uplaćujemo, do sada 500.000 kuna. Trenutno su radovi na fasadi i dogradnji učionica. Nadamo se kvalitetno obavljenim radovima, predviđenoj dinamici i završetku radova u zadanim rokovima – rekao je Penava

Pročitano 451 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun