Ispiši ovu stranicu

Pavliček u Saboru o korupciji

Saborski zastupnik Kluba Hrvatskih suverenista i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček rekao je danas u Saboru kako RH već petu godinu za redom po indeksu korupcije po Transparency International bilježi sve gore rezultate, a da su razlog tome i brojne afere u vladama Andreja Plenkovica.

- Početkom tjedna premijer Andrej Plenković je saborskim zastupnicima prezentirao Nacionalnu razvoju strategiju 2020.-2030. godine. To je jedan od ključnih dokumenata ove Vlade po kojem bi Hrvatska do 2030. godine trebala biti sigurna i prosperitetna država, država ravnomjernog razvoja u kojoj će se bolje i kvalitetnije živjeti nego sada. Međutim, u zaključku te Strategije ne spominje se hoće li Hrvatska 2030. godine biti koruptivna kao danas ili će korupcija biti suzbijena na minimum – rekao je Pavliček dodajući kako je prema najnovijim istraživanjima Transparency Internationala Hrvatska po indeksu percepcije  korupcije na svega 67. mjestu s mizernih 47 bodova od mogućih 100, a od nas su iz EU lošiji samo Bugarska, Rumunjska i Mađarska, a ispred nas Hrvatske su države kao što su Ruanda, Kuba, Bocvana, Butan… Još je poraznije to što Hrvatska u 5 godina vladavine Andreja Plenkovića, po indeksu percepcije korupcije iz godine u godinu pada kao i da korupcija sve više uzima maha u javnom prostoru i ustanovama. Tome je doprinijela sadašnja i bivša Vlada Andreja Plenkovića zbog brojnih afera njegovih ministara - rekao je Pavliček.

Podsjetio je na niz ministara u Vladi RH (Pavo Barišić, Martina Dalić, Lovro Kuščević, Goran Marić, Tomislav Tolušić, Gabrijela Žalac i Milan Kujundžić) koji su radi korupcije ili neupisivanja nekretnina u imovinsku karticu smijenjeni ili su podnijeli ostavke. Uz to, kako je rekao, o saborskim zastupnicima, državnim tajnicima i direktorima ne želi niti pričati s obzirom da su neki pod istragama, a neki završili i u pritvoru.  
-Svima njima zajedničko je da ih je postavio u Vladu ili Sabor Andrej Plenković. To su njegovi ljudi, ekipa s kojom igra utakmice. To je ekipa koja je dovela do ovako katastrofalnog stanja koje nam pokazuje istraživanje. Ukoliko se Andrej Plenković ne uhvati u koštac s korupcijom, Hrvatska će 2030. godine biti opustošena, a ne država blagostanja, opljačkana  zbog koruptivnih radnji vladajuće elite i s milijun stanovnika manje jer će brojni Hrvati pobjeći zbog takve Hrvatske - rekao je Pavliček.

Pročitano 720 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić