Ispiši ovu stranicu

Aktualni sat 38. sjednice Gradskog vijeća Grada Vukovara

Aktualni sat 38. sjednice Gradskog vijeća Grada Vukovara Grad Vukovar

U utorak je uz pridržavanje svih epidemioloških mjera u Rodnoj kući Lavoslava Ružičke održana 38. sjednica Gradskog vijeća Grada Vukovara. Sjednici je kao i uvijek prethodio aktualni sat gradonačelnika na kojemu su tri vijećnika uputila pitanja gradonačelniku Ivanu Penavi.

Vijećnik Pavao Josić postavio je pitanje gradonačelniku vezano za njegovo izjašnjavanje povodom medijskih napisa i video zapisa o jednom od kandidata za župana Vukovarsko-srijemske županije.

Gradonačelnik Penava rekao je kako se taj događaj zbio se na dan kada se obilježava Dan hrvatskih branitelja Vukovara 10. ožujka te kako smatra neprimjerenim i nespojivim činjenicu da osoba polaže vijenac hrvatskim braniteljima na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a s druge strane zabavlja se u pjesme izvođača koji je u studenom 1991. godine u prostorima nekadašnje tvornice Vuteks održao koncert gdje se slavi okupacija Vukovara i veliča velika Srbija.

Vijećnik Srđan Kolar upitao je postoje li planovi po pitanju uređenja prostora stare ciglane na Sajmištu, a gradonačelnik je odgovorio kako se namjena tog prostora, koji je u privatnom vlasništvu, stalno razmatra, no nije zanemarena i ona je uvijek jedna od lokacija na koju se upućuju investitori.

Pročitano 472 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI