Ispiši ovu stranicu

Pavliček najoštrije osudio izjavu predsjednika vukovarskog SDSS-a

Pavliček najoštrije osudio izjavu predsjednika vukovarskog SDSS-a Foto: Arhiva HRV

Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček u priopćenju za medije osudio je izjavu predsjednika vukovarskog SDSS-a Srđana Kolara, glede spomenika Vukašinu Šoškočaninu.

- Najoštrije osuđujem izjavu predsjednika vukovarskog SDSS-a Srđana Kolara koji je izjavio da Srbi ne moraju sklanjati spomenike i ponašati se na način da su uvijek krivci te da ovdje Srbi žive stoljećima, imaju svoja prava koja ne mogu konzumirati. Ovo je nažalost još jedna skandalozna izjava čelnih ljudi vukovarskog SDSS-a koji očigledno žele negirati zločine za koje je suodgovoran Vukašin Šoškočanin 1991. godine, kao kolovođa velikosrpske pobune u Borovu Selu i koji je odgovoran za ubojstvo dvanaest redarstvenika. Šoškočanin je klasičan terorist koji bi sigurno bio osuđen za sva zlodjela, naravno da nije završio tako kako je završio. Žalosno je da se netko usudi ovakvo što izjaviti u samostalnoj demokratskoj državi – rekao je Pavliček te dodao kako osobe koje predstavljaju srpsku zajednicu žele izjednačiti krivicu jedne i druge strane.

- Politički akteri koji predstavljaju srpsku zajednicu i dan danas žele izjednačiti krivicu jedne i druge strane što mi ne želimo prihvatiti. Još je veća sramota naše države je to što ovakvi spomenici, poput spomenika Šoškočaninu, stoje u neposrednoj blizini grada Vukovara – pojasnio je Pavliček.

Pročitano 842 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI