Ispiši ovu stranicu

Potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji šetnice u Ulici Jana Bate u Vukovaru

Potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji šetnice u Ulici Jana Bate u Vukovaru Foto : Sandra Grgić

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava danas je u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara s tvrtkom Cestorad potpisao Ugovor o izvođenju radova na izgradnji šetnice u Ulici Jana Bate u Vukovaru .

Gradonačelnik je ovom prilikom istaknuo kako je izgradnja navedene šetnice nastavak izgradnje atraktivnih sadržaja u Borovu naselju.

- Ovo je još jedan u nizu infrastrukturni projekt za Vukovar. Do ovoga projekta došlo je na inicijativu mnogobrojnih sugrađana stanovnika gradske četvrti Borovo naselje. Šetnica će biti dugačka 985 metara i širine dva i pol metra, a na njoj je predviđeno šest odmorišta promjera 5 metara na međusobnom razmaku od 115 metara. Biti će opremljena urbanom opremom - betonskim klupama s naslonom, kantama za otpad, a u planu je i sadnja zelenog otoka sa stablom u sredini. Duž cijele šetnice biti će izvedena i moderna javna rasvjeta – rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Šetnica Jana Bate

Foto: Grad Vukovar

Vrijednost ugovorenih radova je 1.434.115,24 kuna s PDV-om, a rok zta dovršetak radova je 4 mjeseca.

Prema riječima Dražena Čuliga pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša u tijeku su radovi na sanici nogostupa u Ulici Jana Bate koji će građanima olakšati pristup šetnici.

-Prethodne radove za izgradnju šetnice smo započeli s izgradnjom pristupnog nogostupa koji spaja Kolodvorsku ulicu sa samom Ulicom Jana Bate kako bi korisnici šetnice mogli nesmetano pristupiti. Imamo informaciju kako Općina Borovo planira nastavak ove šetnice kroz Općinu i time dobijamo spoj Općine Borovo i Grada Vukovara – pojasnio je Čulig.

Pročitano 532 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI