Ispiši ovu stranicu

Završena sanacija vanjskog igrališta OŠ Blage Zadre

Završena sanacija vanjskog igrališta OŠ Blage Zadre Foto: Sandra Grgić

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima obišao je Osnovnu školu Blage Zadre gdje je završena sanacija vanjskog igrališta.

Gradonačelnik je prilikom obilaska rekao kako je zadovoljan sanacijom u OŠ Blage Zadre no, da i nakon ove sanacije treba još puno uložiti, a Grad na tome radi.

- Sukladno projektima i željama ravnatelja škole, koji je sve i razradio s učiteljima, roditeljima i učenicima napravili smo jedno moderno opremljeno igralište, a jednako tako i novo skakalište za skok u dalj. No, ono što je važno za istaknuti je da zbog zapuštenosti niza godina imamo jako puno posla pred nama i treba nam još puno sredstava za investiranje u školu. U prethodne dvije godine grad Vukovar je 5 milijuna kuna uložio u podizanje pedagoškog standarda u vukovarske školske zgrade i njihovu imovinu, uvođenje programa produženog boravka u sve škole te kroz mjere pomoći roditeljima i učenicima – rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Vrijednost sanacije vanjskog igrališta je 250.000 kuna.

Gradonačelnik i suradnici ovom su prigodom učenicima ponijeli i poklon setove za badminton.

OŠ Blage Zadre učionica

Osim sanacije igrališta, obnovljene su sve učionice u koje je dovedena topla voda, kao i informatičke učionice, sanirani su učenički toaleti, izgrađene i opremljene su prostorije za produženi boravak, rekonstruirana kanalizacijska mreža, a trenutno su u tijeku i radovi na uređenju glavnog ulaza u školu.

Tihomir Hideg ravnatelj OŠ Blage Zadre izrazio je zadovoljstvo sanacijom.

- U dogovoru s Gradom prvo smo dali prednost sanaciji učionica jer se tamo ipak odvija nastava i priopritetne su. Sada se baziramo na vanjsko uređenje no, pred nama je još puno posla. Planova ima još puno, potrebno je puno rada no u odnosu na prije dvije godine vidljiva je velika promjena – rekao je Hideg te pojasnio kako OŠ Blage Zadre trenutno pohađa 246 učenika što je u odnosu na 1991. godinu značajno manji broj.

Pročitano 720 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI