Ispiši ovu stranicu

Svečano otvorena fontana u Borovu naselju

Svečano otvorena fontana u Borovu naselju Foto: Grad Vukovar

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava u petak je službeno pustio u rad novu fontanu, koja je izgrađena na križanju Trpinjske ceste i Jadranske ulice te Ulice Kraljice Jelene u gradskoj četvrti Borovo naselje.

Grad Vukovar kroz nastojanja obnove i preobrazbe grada Vukovara, a u želji poboljšanja kvalitete života građana Vukovara, sanirao je niz ulica, prometnica, igrališta, parkirališta te drugih infrastrukturnih objekata. Među njih svrstao se i novouređeni prostor na križanju Trpinjske ceste, Jadranske ulice i Ulice Kraljice Jelene, kojega sada uz nove pristupne staze, novu javnu rasvjetu, urbanu opremu te zelenilo, u središnjem dijelu krasi i nova fontana.

fontana otvorenje Penava

Gradonačelnik Ivan Penava prilikom otvaranja nove fontane izrazio je zadovoljstvo napravljenim.

-Sredili smo još jednu neurednu gradsku površinu, pretvorili je u jedan lijep trg ili park na čijem središtu je fontana. Ovaj projekt Grad Vukovar financirao je s milijun i dvjesto tisuća kuna. Uz javnu rasvjetu, hortikulturu te vježbalištem od ranije, stvorili smo jedan lijep ambijent za sve ljude koji žive na Trpinjskoj cesti i u okolnim ulicama. Prvo smo obnovili Mjesnu zajednicu Alojzija Stepinca, doveli poštanski ured, izgradili vježbalište, u neposrednoj blizini napravili moderno dječje igralište i u konačnici završili priču fontanom. Našu priču pratile su i privatne investicije pa su u neposrednoj blizini tenka na Trpinjskoj cesti niknuli ugostiteljski i smještajni kapaciteti. Ovdje je zapovijedao general-bojnik Blago Zadro, simbolika ovoga mjesta je velika te smo u čast i spomen Blagi Zadri i svim braniteljima Trpinjske ceste ovo mjesto htjeli podići na visoku razinu –rekao je gradonačelnik te pojasnio kako će odluku za ime ovoga trga/parka donijeti Gradsko vijeće grada Vukovara.

Zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček rekao je kako je izuzetno ponosan što se ovaj projekt uspio realizirati.

-Realizacija ovoga projekta trajala je nešto duže od predviđenog zbog pandemije koronavirusa koja nas je gotovo u svemu usporila te zbog ponavljanja javne nabave za ugradnju fontane. Ovaj dio grada, legendarna Trpinjska cesta zaslužuje ovakav jedan trg i jedno lijepo mjesto okupljanja. Uspjeli smo obnoviti i mjesnu zajednicu kojom se služe svi naši sugrađani za razne manifestacije. U cilju nam je da svaka gradska četvrt dobije svoj neki centar, odnosno svoje mjesto okupljanja – istaknuo je Pavliček.

Pročitano 730 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI