Ispiši ovu stranicu

Započeli su radovi na izgradnji nove šetnice u Borovu naselju

Započeli su radovi na izgradnji nove šetnice u Borovu naselju Foto: Sandra Grgić

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava u ponedjeljak obišao je radove na  izgradnji nove šetnice uz Dunav u Borovu naselju, u Ulici Jana Bate.

Šetnica će biti dugačka 985 metara, a u sklopu šetnice projektom je predviđeno šest odmorišta promjera 5 metara na međusobnom razmaku od 115 metara. Biti će opremljena urbanom opremom - betonskim klupama s naslonom, kantama za otpad, a u planu je i sadnja zelenog otoka sa stablom u sredini. Duž cijele šetnice biti će izvedena i moderna javna rasvjeta. Vrijednost ugovorenih radova je 1.434.115,24 kuna s PDV-om.

Gradonačelnik Penava prilikom obilaska radova rekao je kako je ovo nastavak izgradnje atraktivnih sadržaja u Borovu naselju.

- Vođeni brojnim upitima građana gradske četvrti Borovo naselje odlučili smo se za ovaj projekt koji će zasigurno biti na korist i zadovoljstvo svim našim sugrađanima. Šetnica i zelena površina uz koju će se nalaziti šetnica biti će u potpunosti uređena, a u planu je i izgradnja sjenica i prostora gdje će građani moći provoditi svoje slobodno vrijeme i roštiljati – rekao je gradonačelnik Penava te pojasnio kako je Općina Borovo kada je saznala za ovaj projekt krenula u planiranje šetnice i dodatnog sadržaja na području Općine te će se time povezati te dvije šetnice.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig pojasnio je kako će šetnica biti uređena sa 6 odmorišta, uz kompletno uređenje zelene površine koja se nalazi između šetnice i ceste, a u tijeku su i radovi na sanaciji nogostupa u Ulici Jana Bate koji će građanima olakšati pristup šetnici te su u tijeku radovi na izgradnji šetnice.

Pročitano 479 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI