Ispiši ovu stranicu

Dragovoljne predaje oružja i eksplozivnih sredstava

Dragovoljne predaje oružja i eksplozivnih sredstava Foto: PU vukovarsko-srijemska

Tijekom prošlog tjedna, od 17. do 23. svibnja, građani koji su željeli ostati anonimni dragovoljno su predali jednu automatsku pušku, jedan vojni karabin te jednu ručnu bombu - izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske. 

Također, građani su u tri navrata policiji dojavili pronalaske dvije minobacačke mine i jednu ručnu bombu.

Oružje i eksplozivna sredstva izuzeo je policijski službenik protueksplozivne zaštite te ih pohranio u skladište Policijske uprave do uništenja.

Zahvaljujemo građanima na aktivnom i odgovornom sudjelovanju u kampanji „Manje oružja, manje tragedija“. Na ovaj način zajedno s policijom činite svoje okruženje sigurnijim te štitite sebe i svoje najdraže.

Pozivamo i sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozovu policiju na broj 192 i tako učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija.

Oružje i eksplozivna sredstva ne dirajte i ne donosite sami u policijske postaje. Također, takva sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Nakon poziva, policijski službenici u civilu će doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. Na taj način zagarantirana je anonimnost osobe koja predaje ilegalno oružje i sve su potencijalne opasnosti svedene na najmanju moguću mjeru.

Pročitano 461 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI