Ispiši ovu stranicu

Dental - ant započinje proizvodnju u Vukovaru

Dental - ant započinje proizvodnju u Vukovaru Foto: Arhiva HRV

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić posjetili su tvrtku Dental-ant koja posluje u Poslovno-inovacijskom centru BIC Vukovar.

Tvrtka Dental- ant d.o.o. u Hrvatskoj je osnovana 2011. godine u Zagrebu, a bavi se prodajom medicinskih proizvoda za dentalnu upotrebu.  Tijekom obavljanja prodajne djelatnosti, utvrđena je povećana potražnja za medicinskim proizvodima za dentalnu upotrebu, stoga je vlasnica tvrtke Dragana Antunović odlučila proširiti djelatnost i započeti proizvodnju. Početkom 2018. godine tvrtka prepoznaje prednosti poslovanja u Vukovaru te svoje poslovanje premješta iz Zagreba u Vukovar.

Gradonačelnik Ivan Penava istaknuo je kako Grad Vukovar nastoji sa svakim poduzetnikom izgraditi dobru suradnju.

- Vidjevši prednost u privlačenju manjih poduzetnika, usmjerili smo naše znanje i trud te iskoristili prednosti poput pozicije na Dunavu i činjenicu kako smo u Europskoj uniji, što može biti odskočna daska za tvrtke koje ne odlaze iz zemalja Europske unije, a žele svoje poslovanje usmjeriti na europsko tržište. U interesu su nam radna mjesta, želimo poduzetnicima pružiti kvalitetan i učinkovit odnos koji nije utemeljen na zavlačenjima, prevarama ili lažima. Odnos prema tvrtkama baziran je na točnosti, susretljivosti i otvorenosti što nam daje pozitivne rezultate, nova radna mjesta, konkurentnost gospodarske slike – pojasnio je gradonačelnik Ivan Penava.

Direktorica tvrtke Dental-ant  Dragana Antunović pojasnila je zašto su baš u Vukovar odlučili premjestiti svoje poslovanje.

- U Vukovaru smo imali fantastičan prijem. Imamo odličnu suradnju s pročelnicom Grubišić i s gradonačelnikom grada Vukovara. Zahvaljujemo se svima, posebno Razvojnoj agenciji Vukovar i Vukovarskoj gospodarskoj zoni na susretljivosti i suradnji. Naša tvrtka bavi se  proizvodnjom komponenata za dentalne implantate koje ćemo izvoziti direktno u Europsku uniju - rekla je Antunović te dodala kako ih uskoro očekuje zapošljavanje stručnog kadra, a krajem kolovoza ove godine očekuju i prve serije izvoza.

Tvrtka Dental-ant d.o.o. provela je EU projekt naziva „Proširenje djelatnosti i unaprjeđenje kapaciteta tvrtke Dental-ant d.o.o.“kao dio Intervencijskog plana Grada Vukovara, a njime će se opremiti proizvodna jedinica za proizvodnju medicinskih proizvoda za dentalnu upotrebu, čime će se osigurati uvjeti za proizvodnju, pakiranje i distribuciju takvih proizvoda. Na ovaj način tvrtka Dental-ant d.o.o. proširuje svoju djelatnost iz prodajne u proizvodnu, jača tržišnu poziciju, povećava prihode te otvara radna mjesta.

Ukupna vrijednost projekt je 541.329,73 kuna, a iznos koji je sufinancirala EU je 460.130,25 kuna.

Pročitano 700 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI