Ispiši ovu stranicu

Učenici OŠ Borovo na nastavi likovne kulture crtali Vodotoranj sa srpskom zastavom

Crteži Vodotornja sa srpskom zastavom Crteži Vodotornja sa srpskom zastavom Foto: Braniteljski portal

U Osnovnoj školi Borovo nastava se gotovo u potpunosti izvodi na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu po modelu A,  osim nastave hrvatskog i stranih jezika. U ovoj školi u Republici Hrvatskoj, u neposrednoj blizini Vukovara, djeca trećeg razreda na satu likovne kulture crtala su Vodotoranj – simbol obrane Vukovara sa srpskom zastavom na vrhu.

Isti ti crteži izloženi su na panou u holu na samome ulazu u školu, iz čega zaključujemo kako su odobreni od strane djelatnika i ravnatelja škole Tihomira Jakovljevića.

Ravnatelja Jakovljevića zamolili smo da nam pojasni zašto su u holu škole izloženi crteži Vukovarskog Vodotornja na kojima je nacrtana srpska zastava, posebice jer svi znamo što je Vodotoranj pretrpio pod tom zastavom za vrijeme Domovinskog rata no, on nam je odgovorio kako na tu temu nema komentara.

Također, za komentar na ovakav obrazovni pristup prema učenicima zamolili smo i župana Vukovarsko-srijemske županije Damira Dekanića koji je rekao kako je zatražio očitovanje ravnatelja škole na tu temu.  

- Nakon dobivenih informacija, s pozicije osnivača škole zatražio sam očitovanje ravnatelja o tome što se, kako i zašto dogodilo. Odgovor još nisam dobio, a kada ga dobijem na temelju njega reagirat ću. Moje mišljenje je da takvim stvarima nije mjesto u školi i da je u potpunosti neprimjereno da to promakne nekome tko je zadužen za izlaganje radova – rekao je Dekanić.

Pročitano 684 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI