Ispiši ovu stranicu

Aladrović: Cilj mjera je očuvati radna mjesta

Aladrović: Cilj mjera je očuvati radna mjesta Foto: Arhiva HRV

Covid potpore koje će se vezivati uz cijepljenje naišle su na velike kritike poslodavaca i sidikata. Ministar rada Josip Aladrović poručio je da je cilj mjera očuvati radna mjesta, a ne da netko dobije otkaz.

- Potpore idu dalje. Pitanje je kako ćemo definirati kriterije. Mi smo kao vlada vrlo čvrstog stava da ti kriteriji, odnosno te mjere, konzumacija mjera mora biti vezana i za pojedinačnih odgovornost. Siguran sam da ćemo postići konsenzus, da ćemo postići dogovor i naći rješenje koje optimalno štiti naše građane, poslodavca, radnike, ali štiti cijelu zajednicu i posredno u budućem vremenu i ekonomiju – pojasnio je Aladrović.

U Europskoj uniji već se razmišljalo da oni koji odbiju cijepljenje snose troškove liječenja. Ministar Beroš rekao je da Hrvatska zasad neće krenuti za tim primjerom, a Aladrović o tome smatra sljedeće:

- U ovom trenutku siguran sam kako moramo ostati na motivaciji, ostati na pozitivnom pristupu, na motivaciji svih onih da se zdravstveno zaštite, da se cijepe i na taj način povećaju sigurnost sebe i svih ostalih. Cjepivo, odnosno Covid potvrda trenutno je najbolje što imamo i taj način trebamo propagirati – naglasio je Aladrović.

 

Pročitano 546 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI