Ispiši ovu stranicu

Grad Osijek i ove godine osigurao značajna sredstva za rad osječkog Azila

Grad Osijek i ove godine osigurao značajna sredstva za rad osječkog Azila Foto: Grad Osijek

Višegodišnja suradnja između Grada Osijeka i Udruge pobjede koja skrbi o napuštenim psima i dalje se nastavlja. Naime, gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i voditeljica osječkog azila Maša Ristić potpisali su i ove godine Ugovor o pružanju usluga skloništa za životinje na području Grada Osijeka. Dobra suradnja između grada Osijeka i Udruge pobjede traje od 2015. godine, a podrazumijeva zbrinjavanje, hranjenje, cijepljenje, čipiranje, kastraciju, sterilizaciju i promidžbu udomljavanja pasa, što je i definirano potpisanim ugovorom u trajanju dvije godine rekla je voditeljica Maša Ristić.

- Grad Osijek i azil u dugoročnoj su suradnji. Milijun i pol kuna namijenjeno je za 700 pasa, dakle za svakog psa s područja Osijeka 1700 kn - rekla je Ristić pojašnjavajući kako je osim ugovora vrijednog 1,5 milijuna kuna, gradonačelnik Radić prilikom posjeta Azilu djelatnicima Udruge Pobjede uručio i potrepštine koje su naglasili da psima trenutno trebaju.

- Gradonačelnik je donio donacije od 5000 kn u ampulama za pse i hranom. Ampule su nam jako bitne zbog buha i vanjskih parazita u ljetnim mjesecima – pojasnila je voditeljica Ristić.

Osječki azil ima kapacitet od 180 pasa, a godišnje kroz njega prođe i do 400 pasa.

Uvijek na mjesto udomljenog psa dolazi drugi jer je red čekanja dug. Azil je uvijek pun. Oko 350 pasa udomimo godišnje, 400 pasa nam dođe, a ostali budu na privremenim udomljenjima ili čekaju svoj dom – naglasila je Maša Ristić.
Aktivnost i programi Udruge temelje se na prevenciji problema, i to na edukaciji o zaštiti životinja i problemu napuštanja životinja kao i na promicanju njihovog udomljavanja. Osim pružanja usluge skloništa za životinje Udruga Pobjede s Gradom Osijekom aktivno provodi politiku prema problemima napuštenih životinja, ali i prema suživotu sa životinjama općenito.

Pročitano 719 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI