Ispiši ovu stranicu

Završen projekt FED CCNET

Završen projekt FED CCNET Foto: Općina Lovas

Nakon 24 mjeseca uspješno je priveden kraju projekt FED CCNET koji je za cilj imao unaprijediti održivi ekonomski razvoj u Hrvatskoj i Srbiji. Nositelj projektnih aktivnosti je Općina Lovas, a projektni partneri Grad Ilok i Opština Bač iz Srbije.

Na Završnoj konferenciji u Lovasu na kojoj su sudjelovali predstavnici javnog sektora, znanstveno-istraživačkih institucija i gospodarstvenici predstavljeni su najvažniji rezultati projekta. Uspješno su završeni radovi na rekonstrukciji i opremanju zgrada Centra kompetencija, osnovan je Poslovni centar kompetencija – Sinergija poljoprivrede i turizma u Lovasu s podružnicom u Iloku i Poslovni centar kompetencija za organsku poljoprivredu u Baču. Provedeno je sedam obuka koje je ukupno pohađao 81 polaznik te programi mentorstva. Uspostavljena je i prekogranična mreža za povoljno poslovno okruženje te u njoj i programu pametne suradnje sudjeluje 29 institucija. Izrađena je i web stranica, a snimljeni su webinari kao i promotivni video projekta.

Nazočnima su se obratili Krunoslav Srpak, specijalist za međunarodnu suradnju i EU u Vukovarsko-srijemskoj županiji,Tanja Cirba, načelnica Općine Lovas, Marina Balaban, zamjenica predsjednika Opštine Bač, Marina Budimir, gradonačelnica Grada Iloka i Mladen Markešić, ravnatelj RA TINTL i autor ovoga projekta. Nakon konferencije organiziran je posjet Poslovnom centru kompetencija Sinergija poljoprivrede i turizma d.o.o.

Projekt je financiran u okviru programa prekogranične suradnje INTERREG IPA – CBC Croatia – Serbia 2014. – 2020. Trajanje projekta je 24 mjeseca (15.07.2019. – 14.07.2021.). Ukupan proračun je 721.658,14 eura. Europska unija sufinancirala je iznos s 85%, a preostali iznos projektni partneri osigurali su u vlastitom proračunu.

 

Pročitano 722 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić