Ispiši ovu stranicu

Učenicima osnovne škole u Nuštru novčane naknade

Učenicima osnovne škole u Nuštru novčane naknade Foto: Arhiva HRV

Općina Nuštar i u idućoj školskoj godini nastavlja novčano nagrađivati učenike osnovne škole s ciljem poticanja mladih obitelji na ostanak u ruralnim područjima.

Na prijedlog načelnika Općine Nuštar, Hrvoja Drinovca, Općinsko vijeće većinom glasova usvojilo je Odluku o dodjeli jednokratnih novčanih naknada za učenike osnovne škole s prebivalištem na području Općine Nuštar u školskoj godini 2021./2022..

- Kao i prethodnih godina predložio sam da se učenicima u osnovnoj školi isplate naknade. Prijedlog je usvojen i donesena je odluka kako će učenicima prvih razreda biti isplaćena naknada u iznosu od 1.000 kuna, a učenicima od 2. do 8. razreda naknada u iznosu od 700 kn – rekao je načelnik Općine Nuštar.

Iz Općine Nuštar mole roditelje da prate objave na facebook i web stranici Općine na kojima će pravovremeno biti objavljene sve potrebne informacije vezane uz isplatu naknade.

Osim naknade za osnovnoškolce Općina Nuštar provodi konkretne demografske mjere koje kreću od samog rođenja djece pa sve do pomoći mladim obitelji oko stambenog zbrinjavanja.

Pročitano 611 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI