Ispiši ovu stranicu

Načelnica Općine Lovas najavila da će zatražiti proglašenje stanja elementarne nepogode

Snažno nevrijeme praćeno olujnim vjetrom i ledom koje je u nedjelju navečer pogodilo istočni dio Vukovarsko-srijemske županije prouzročilo je najviše štete na poljoprivrednim usjevima koji su, na nekim površinama, stradali u potpunosti, a načelnica Općine Lovas Tanja Cirba najavila je da će zatražiti proglašenje stanja elementarne nepogode dodavši kako na području Opatovca nema poljopriedne kulture koja nje stradala. 

Istaknula je kako joj se javio jedan poljoprivrednik koji pod kukuruzom ima 13 hektara i stopostotnu štetu na usjevu.
-Najgore je prošao kukuruz koji je od siline vjetra polegao i on se više neće dignuti. Štete na suncokretu su djelomične, a stradali su i voćnjaci sa šljivom te vinogradi - rekla je Cirba. Napomenula je kako je nevrijeme najviše zahvatilo područje Opatovca te Mohova i Bapske te da su na tim područjima i štete najveće.

Podsjetila je da je u posljednja dva do tri dana u Lovasu palo više od 110 litara kiše po četvornom metru.

-Ono što nije oborio vjetar, stradalo je od leda, a najviše kukuruz koji je stradao gotovo u cijelosti – rekla je Cirba i najavila kako će najvjerojatnije već danas, čim prikupi podatke s terena, od župana zatražiti proglašenje stanja elementarne nepogode za područje Općine Lovas.

 

Pročitano 434 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić