Ispiši ovu stranicu

Vozaču iz Kosova određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega

Vozaču iz Kosova određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega Foto: HINA

Na prijedlog županijskog Državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu, sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor vozaču iz Kosova. Vozač je osumnjičen da je uzrokovao prometnu nesreću na autocesti A3 u kojoj je poginulo deset osoba, a više od 40 je ozlijeđeno.

Istražni sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu Mile Soldo rekao je kako je vozaču određen istražni zatvor zbog opasnosti od bijega. 

- Okrivljeniku je određen istražni zatvor zbog opasnosti da će pobijeći. Okrivljenik je, naime, državljanin Kosova. Hrvatska s Kosovom ima ugovor o suradnji u kaznenim stvarima, međutim tim ugovorom nije predviđeno izručenje vlastitih državljana radi kaznenog progona. To je poseban razlog zbog kojeg je Sud okrivljeniku odredio istražni zatvor – rekao je Soldo.

Pojasnio je kako će se postupak voditi u Hrvatskoj te da će danas biti ispitani neki svjedoci.

- Državni odvjetnik je najavio da će predložiti ispitivanje nekoliko svjedoka koji su bili u autobusu. Radi se o prijedlogu za dokazno ročište koje je hitno. Hitno se mora obaviti jer će neki od svjedoka nesreće najvjerojatnije već danas napustiti Hrvatsku pa će kasnije biti otežano pozivati ih iz Kosova ili Njemačke – istaknuo je Soldo.

Zamjenik županijske državne odvjetnice u Slavonskom Brodu Franjo Kopunić istaknuo je kako još nije doneseno rješenje o istrazi jer je rok 48 sati po ispitivanju. Istaknuo je kako će biti zatraženo i prometno vještačenje.

Vozačev branitelj Igor Cišper razgovarao je s njim i rekao mu je da mu je žao zbog nesreće.

- Stvarno ne znam kako je županijski DORH u Slavonskom Brodu došao do tog zaključka. Koliko ja imam informaciju vozač nikome niti u jednom trenutku nije rekao da je zaspao – pojasnio je Cišper.

Pročitano 611 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI