Ispiši ovu stranicu

Ministar Marić odbio zahtjeve ugostitelja

Ministar Marić odbio zahtjeve ugostitelja Foto: Arhiva HRV

Ministar financija Zdravko Marić održao je sastanak s predstavnicima ugostitelja na kojem je bilo govora o porezima, potporama i mjerama.

Ugostitelji su od ministra zatražili porezno rasterećenje, i to u vidu snižavanja stope PDV-a na pripremu i posluživanje bezalkoholnih pića i napitaka, piva i vina u ugostiteljstvu te privremenom alternativnom rješenju izuzimanja iznosa bruto plaća zaposlenika poduzeća iz osnovice za obračun PDV-a, a sve kako bi se oslobodio prijeko potreban prostor za spašavanje poslovanja i zadržavanje kvalificiranih djelatnika u sektoru.

Ministar Marić je odbio ugostitelje.

-To nije moguće u našem poreznom sustavu, a niti u poreznom sustavu bilo koje EU zemlje. Trošak radne snage je porezno priznati trošak, ali u sustavima u kojima i treba biti porezno priznat, a to su sustav poreza na dohodak te poreza na dobit. Ne možemo izravne poreze brkati s neizravnim porezima kakav je PDV – rekao je Marić.

Marić je rekao kako u proteklih nekoliko tjedana fiskalizacija pokazuje dobre rezultate.

- Ugostiteljstvo je jedan od rijetkih sektora koji je danas prepoznat u smislu mjera. I očuvanja radnih mjesta i pokrivanja fiksnih troškova – pojasnio je Marić.

Pročitano 339 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI