Ispiši ovu stranicu

Plenković: Više turista nego cijele 2020.; iznos fiskaliziranih računa bolji od 2019

Plenković: Više turista nego cijele 2020.; iznos fiskaliziranih računa bolji od 2019 Arhiva: HRV

Premijer je u izjavi nakon održanog sastanka na kojem su bili članovi Vlade, čelni ljudi priobalnih županija, predstavnici turističkog sektora i turističkih kompanija zahvalio svima koji su doprinijeli uspješnoj turističkoj sezoni.

Pritom je zahvalio i ministrici turizma i sporta Nikolini Brnjac, direkoru Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjanu Staničiću i ostalima koji su učinili napore u pripremi turističke sezone, promocije Hrvatske, koncepta sigurnoga boravka u Hrvatskoj, podsjetivši i na mjere za očuvanje radnih mjesta omogućile kompanijama u hotelijerskom, turističkom ili u širem smislu uslužnom sektoru, jer su kampanije opstale, a radnici su zaposleni.

Upravo danas imamo imamo više turista do sada u 2021. godini, nego cijele 2020. godini, naglasio je je premijer te istaknuo kako je Hrvatska s današnjim danom od početka godine primila 7,77 milijuna turista, što je više nego u cijeloj prošloj godini.

Ocijenio je kako ohrabruje i objavljeni podatak o fiskalizaciji od 1. siječnja do 31. srpnja 2021. imamo veće prihode fiskaliziranih računa nego u 2019. godini, koja je bila i rekordna godina hrvatskog turizma sa 20 milijuna turista,108 milijuna noćenjai oko 12 milijardi eura prihoda od turizma.

- U ovoj godini sigurno nećemo biti u tim brojevima niti turista, niti noćenja, ali možemo biti zadovoljni što se tiče prihoda i mislimo da će biti veći nego se procjenjivalo. Mi smo u programu konvergencije kazali da očekujemo oko 60 posto sezone 2019., a prema podatcima kojima raspolažemo i epidemiološkom slikom, možemo računati da će taj broj biti i bolji- rekao je Plenković.

Pročitano 577 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI