NAJNOVIJE
Općina Bogdanovci nagrađuje odlične učenike

Općina Bogdanovci objavila je Javni poziv za srednjoškolce i osnovnoškolce koji su u prethodnoj školskoj godini postigli odličan uspjeh s prosjekom ocjena 5,0.

Pravo sudjelovanja imaju svi srednjoškolci i osnovnoškolci s prebivalištem na području Općine Bogdanovci, a za kandidaturu moraju dostaviti popunjenu prijavnicu, koja se nalazi na službenoj stranici općine, Općini Bogdanovci.

Prema riječima načelnika općine Marka Baruna ova se mjera u općini provodi drugu godinu za redom, a za cilj ima nagraditi one učenike koji su uložili iznimno veliki trud u učenje.

- Uz samu prijavnicu potrebno je priložiti dokaz da je učenik stanovnik Općine Bogdanovci i dokaz da je u akademskoj 2021./2022. godini ostvario odličan rezultat odnosno s prosjekom 5,0. Poziv vrijedi do 14. srpnja s time da će se 15. srpnja objaviti popis nagrađenih učenika. Ovo je druga godina za redom kako Općina provodi ovu mjeru i prema onome što trenutno vidimo naši učenici su učenici sa sve boljim ocjenama. Prigodna novčana naknada za srednjoškolce iznosi 500 kuna dok za osnovnoškolce 300 kuna - pojasnio je Barun. 

Sve dodatne informacije o provedbi javnoga poziva mogu se dobiti pozivom na broj 032/576-903 ili osobnim dolaskom u zgradu općinske uprave.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 16:39)
HALMED: U dva slučaja povezanost cjepiva i smrti

Agencija za lijekove i medicinske proizvode objavila je izvješće o prijavama sumnji na nuspojave lijekova u 2021. godini u kojem ističe da većina prijavljenih nuspojava nisu bile ozbiljne, dok je u dva slučaja utvrđena povezanost cjepiva protiv covida i smrti.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 16:30)
Od subote, 2. srpnja prijevoz na vukovarsku Malu adu

Obavještavaju se građani i svi izletnici, ljubitelji vukovarske Male ade, da počevši od subote 2. srpnja 2022. godine kreće prijevoz na vukovarsku Malu adu – izvijestili su iz Grada Vukovara.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:49)
Održana 12. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije

U Velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije održana je 12. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:36)
Od 1. srpnja u Vukovaru jeftinija autobusna karta

Iz Gradske uprave Grada Vukovara izvijestili su građane, korisnike javnog gradskog prijevoza, kako od 01. srpnja 2022. godine komunalni linijski prijevoz putnika na području grada Vukovara, na temelju Ugovora o koncesiji, obavlja Čazmatrans Vukovar d.o.o. po cijeni karte u jednom smjeru od 5,00 kuna.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:27)
Završena obnova sopotskih kućica

Nakon nešto više od godinu dana radova, u Arheološkom parku Sopot završena je obnova sopotskih kućica. Iz Gradskog muzeja Vinkovci najavljuju kako je to prvi veliki i važan korak ka razvoju ovog lokaliteta koji će biti prava kulturno-arheološka i turistička atrakcija najstarijeg europskog grada.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:03)
Modna revija "Vinkovci fashion night" u Vinkovcima

Udruženje manekena „Loreena” Vinkovci organizira modnu reviju koju će održati u srijedu u 21 sati u Vinkovcima u pješačkoj zoni.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 13:45)

Kristina Augustinov

Nedjelja, 30 Siječanj 2022 21:45

Zadnje nedjelje u siječnju prepustili smo se zanimljivostima filma Hobiti.
Opustite se i uživajte u zanimljivim filmskim minutama. 

Nedjelja, 23 Siječanj 2022 21:55

Ove nedjelje naša emisija o filmu Planet Hollywood ulazi u čaroban svijet Gospodara prstenova. 

 

Petak, 21 Siječanj 2022 17:39

Nakon više od četiri godine od kako su bile poslane na rekonstrukciju i restauraciju osječke orgulje ponovno u svom punom sjaju.

Đakovačko-osječka nadbiskupija, Župa sv. Petra i Pavla, apostola u Osijeku i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske upriličili su blagoslov i svečani koncert u povodu kolaudacije obnovljenih orgulja u konkatedrali Sv. Petra i Pavla, apostola u Osijeku.

- Velika je čast i zadovoljstvo što sam mogao prisustvovati ovoj svečanosti kolaudacije orgulja u našoj konkatedrali. Veseli me da ćemo nakon toliko godina moči užuvati u zvuku naših orgulja. Čestitam svim sudionicima na sudjelovanju i donacijama. Orgulje su kulturna baština svih Osječana i siguran sam da če na njima svirati najbolji orguljaši – rekao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Ministarstvo kulture i medija uložilo je nešto više od 2,5 milijuna kuna u obnovu ovog instrumenta rekla je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te dodala

- Ovo je zaista velebni instrument, restauracija je bila zahtjevna. Katedrala bez obnovljenih orgulja nije cjelovita – rekla je Koržinek.

Petak, 21 Siječanj 2022 17:11

Nogometni klub Osijek donirao je Odjelu patologije trudnoće pri Zavodu za fetalnu medicinu Klinike za ginekologiju i opstetriciju 20 noćnih ormarića u vrijednosti 55 tisuća kuna. Na taj način osiguran je ugodniji i kvalitetniji boravak svih pacijenata na tom odjelu.

Ispred Nogometnog kluba Osijek donaciju ormarića brendiranih klupskim bojama i grbom uručili su članovi Uprave Valentina Koprivnjak i Vladimir Čohar, predsjednik Nadzornog odbora Janoš Andoči te Ana Macan, voditeljica ureda Uprave.

Vladimir Čohar u ime NK Osijek kazao je
- Mogu reći da smo sretni i ponosni što smo u ovim vremenima mogli pomoći KBC-u donacijom koja im je bila potrebna, mislim da je to i naša uloga u zajednici. Ovo je samo početak jer se svakako nadamo da će u budućnosti ovakvih prilika biti još i više - kazao je Čohar u ime NK Osijek.

Srijeda, 19 Siječanj 2022 16:54

Općina Tovarnik poziva na trening programe “ Prerada povrća ” i “ Zaštita biljaka ”.

Poziv za programe je u sklopu projekta centrikonNET i otvoren do 13.02.2022., a namijenjen je svim osobama koje se žele upoznati sa značajem i praktičnim mogućnostima u području prerade povrća i i praktičnim mogućnostima u području zaštite biljaka radi unapređenja poslovanja.

- Ovaj program namijenjen je svim malim i srednjim poduzećima te svim zainteresiranim nezaposlenim osobama - rekla je Matea Petričević, koordinator projekta centrikomNET.

Utorak, 18 Siječanj 2022 19:22

Bolt u Osijeku kratkotrajno je onemogućio korištenje električnih romobila korisnicima zbog iznimno niskih temperatura i redovite provjere cijele flote.

- Romobili će biti nedostupni tjedan dana, odnosno vidjet ćemo kakve će biti temperature i naravno kad uspijemo pregledati cijelu flotu romobila. To je nešto normalno što radimo u svim državama u kojima zimi temperature idu ispod nule. Želimo da naši vozači budu sigurni stoga želimo i pregledati romobile kako bi se našu korisnici mogli sigurno voziti. Osijek je jako dobro prihvatio naše romobile i ljudi su se navikli na njih kao još jedno sredstvo prijevoza – rekao je Ivan Begović, Country Manager za mikromobilnost za Bolt Hrvatska i Slovenija.

Begović dodaje kako im je cilj biti dodatak postojećem javnom prijevozu, ali isto tako opcija koja daje korisnicima ekološki izbor. 

Utorak, 18 Siječanj 2022 18:56

Klizanje je aktivnost u kojoj može sudjelovati svaka dobna skupina, stoga nikada nije kasno postati dobar klizač.

Na klizalištu Sokol Centra u Osijeku ovaj će se mjesec provoditi škola klizanja za odrasle kako bi upravo odrasli mogli naučiti po prvi put ili unaprijediti već stečene vještine klizanja. Kroz trodnevnu škola klizanja oni stariji od 30 godina imati će jedinstvenu priliku naučiti samostalno uživati u klizačkim radostima.

- Pred sam kraj klizačke sezone odlučili smo naše odrasle ne klizače počastiti sa školom klizanja. Iako smo sve ove godine radili s djecom, uvidjeli smo da ima puno odraslih ne klizača, a imaju želju pokušati. Zbog toga smo odlučili napraviti dvije grupe trodnevne škole klizanja za odrasle – rekla je Ivana Maltašić, voditeljica.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za drugu grupu koja kreće slijedećeg tjedna od 24. siječnja.

 

Nedjelja, 16 Siječanj 2022 21:55

Nakon kratke pauze ponovno se družimo u filmskim minutama. Ovu nedjelju posvetili smo prestižnoj nagradi Zlatni globus.

Tko je osvojio Zlatni globus, koji film je pomeo konkurenciju i koji glumci su sa sobom ponjeli ovu nagradu saznajte u još jednom izdanju emisije Planet Hollywood. 

 

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija