Ispiši ovu stranicu

Radnik Zološkog vrta propao dva metra u podrum

Radnik Zološkog vrta propao dva metra u podrum Foto: Sandra Grgić

Četrdesetosmogodišnji djelatnik teško je ozlijeđen u nesreći na radu kada je u Zoološkom vrtu u Osijeku stao na oštećenu rešetku te pao u podrumsku prostoriju dubine oko dva metra.

Policijska uprava osječko-baranjska izvijestila je kako je ozlijeđenom djelatniku pružena liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek te je nakon obrade pušten na kućno liječenje.

Glasnogovornica i voditeljica komunikacija Unikoma Osijek Tatjana Elez rekla je kako je djelatnik ozlijedio glavu te mu je napuklo rame.

- Nesreća se dogodila kada je naš djelatnik prebacivao slatkovodne točkaste raže iz akvarija kojeg je trebalo popraviti. U to vrijeme stajao je na metalnoj rešetki na podu prostorije, a koja je iznad podruma dva metra. Ta je rešetka bila oslonjena na metalni nosač koji je strunuo u priličnom opsegu, čak 50 posto. Odmah nakon nesreće pozvane su hitne službe – rekla je Elez te pojasnila kako je na mjesto nesreće uz policiju došao i inspektor rada koji je odmah zabranio korištenje tog dijela terarija-akvarija sve vrijeme dok se ne omogući siguran prolaz radnicima jer naravno ovakav je način rada u suprotnosti s odredbama Zakona o zaštiti na radu koji kaže da je poslodavac dužan osigurati da radna mjesta budu sigurna, održavana, prilagođena za rad te u ispravnom stanju. 

Pročitano 430 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI