Ispiši ovu stranicu

U četvrtak završavaju glavni napori oko požarne opasnosti

U četvrtak završavaju glavni napori oko požarne opasnosti Foto: Arhiva HRV

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković donio je odluku o prijevremenom završetku glavnoga napora požarne opasnosti, koja stupa na snagu u četvrtak, 23. rujna u 19 sati. 

- Zbog stanja na terenu, osobito na području cijele obale, a koje uključuje duže razdoblje sa znatnijim padalinama, vrlo je mala opasnost od šumskih požara - rekao je zapovjednik Tucaković koji je odluku donio u konzultaciji s mjerodavnim županijskim zapovjednicima duž obale i zapovjednikom vojnih snaga. 
Dodao je i kako se završetak glavnog napora požarne opasnosti odnosi i na prestanak rada Operativnoga vatrogasnog zapovjedništva RH u Divuljama, kao i na prestanak aktivnosti redovnih dislokacija kod državnih vatrogasnih intervencijskih postrojbi Split i Dubrovnik te na Hvaru, Lastovu, Visu, Ugljanu, Braču, Dugom otoku, Oklaju i Nacionalnom parku Brijuni. 
- Ovu protupožarnu sezonu ocijenio bih uspješnom. Dugo razdoblje bez padalina kao i visoke temperature nisu nam išle u prilog jer je sezona bila po broju požara puno intenzivnija od prošle - rekao je Tucaković te dodao kako su svi požari brzo uočeni i stavljeni pod nadzor, zahvaljujući angažmanu vatrogasaca kao i zračnih snaga.

Pročitano 362 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI