Ispiši ovu stranicu

Izložba Lokalnih glasila Vukovarsko - srijemske županije

Izložba Lokalnih glasila Vukovarsko - srijemske županije Foto: Valerija Lozančić

U okviru XXIV. Miholjskih dana Općine Lovas 2021., a pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije i Općine Lovas, u zgradi Centra kompetencija u Lovasu, održana je XVI. izložba „Lokalnih glasila Vukovarsko - srijemske županije“ te Okrugli stol na temu Novinarstvo u vrijeme pandemije Covid – 19.

Načelnica Općine Lovas Tanja Cirba istaknula je kako im je Lovaski list važan jer žele informirati građane o svome radu, odnosno učiniti ga što transparentnijim.
- Sve ono što radimo želimo predstaviti svojim građanima, dati im punu informaciju i mogućnost da donesu svoj objektivan sud, a isto tako da sudjeluju s nama u predlaganju i odlučivanju, poručila je Cirba dodajući kako su ovu izložbu i okrugli stol organizirali kako bi učili jedni od drugih te kvalitetnije informirali građane, a svoj rad učinili što transparentnijim.

Glavni i odgovorni urednik Lovaskog lista Stjepan Pančić rekao je kako Lovaski list izlazi od 1994. godine tri do četiri puta godišnje i do sada su tiskana 104 broja.
Govoreći o temi Novinarstvo u vrijeme pandemije Covid – 19 naglasio je kako novinarstvo treba biti objektivno.
- Novinari se ne trebaju svrstavati niti na jednu stranu i davati svoj sud, trebaju biti objektivni i prenositi ono što govori struka – poručio je Pančić.

 Na izložbi je izloženo desetak glasila s područja županije.

 Lovas slika

Prije izložbe Lokalnih glasila Vukovarsko - srijemske županije i okruglog stola otvorena je i izložba likovnih radova Igra boje autorice Nade Badanjak, lovašanke sa zagrebačkom adresom.
-Ovo je moja druga izložba u okviru Miholjskih dana i ovoga sam puta željela donijeti nešto novo. Riječ je o akrilu na platnu s mnošto boja. Slike su nastale izlijevanjem boja, a ne slikanjem kistom. Ovo je malo moderniji pristup i drago mi je da se posjetiteljima sviđa – rekla je autorica koja se slikarstvom počela baviti prije pet godina, a ovo joj je četvrta izložba.

 

Pročitano 592 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić