Ispiši ovu stranicu

Dani obrane i Dani Općine Nuštar

Dani obrane i Dani Općine Nuštar Foto: HRV arhiva

Od 2. do 5. listopada održavaju se Dani obrane i Dani općine Nuštar, dani u kojima se Nuštarci, Cerićanci i Marinčani prisjećaju listopada 1991. godine i onoga što su žitelji i njihova mjesta prošli tijekom Domovinskoga rata.

Tim povodom organizirana su brojna događanja, a središnje događanje je 5. listopada koji je proglašen Danom Općine Nuštar jer se toga dana 1991. godine odigrala presudna bitka za Nuštar. Nakon što se Marinci i Cerić nisu uspjeli obraniti, hrvatski branitelji su u Nuštru pobijedili daleko nadmoćnije agresorske snage. Tada su poginula 94 branitelja iz svih krajeva Hrvatske, a oko 280 ih je ranjeno, dok je do kraja Domovinskoga rata život izgubilo 56 Nuštaraca.

U okviru obilježavanja Dana Općine Nuštar, 5. 10., održat će se sveta misa, a potom će u 11 sati počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno Spomenika obrani Nuštra na Trgu hrvatskih branitelja biti odana poginulim braniteljima i civilima. Svečana sjednica Općinskog vijeća počet će u 12 sati.

- Na svečanu sjednicu Općinskog vijeća pozvani su branitelji Nuštra iz svih dijelova Hrvatske. Na obljetnice nam uvijek dolaze branitelji iz okolnih mjesta, a sada smo, na 30. godišnjicu, željeli zahvaliti braniteljima iz svih krajeva Hrvatske koji su sudjelovali u obrani našega mjesta – rekao je načelnik Općine Hrvoje Drinovac ispričavajući se ako pojedini branitelji nisu pozvani jer ih nisu mogli pronaći.

Događanja povodom Dana obrane i Dana općine Nuštar završavaju u utorak u poslijepodnevnim satima.

 

Pročitano 528 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić