Ispiši ovu stranicu

U NMB Vukovar, OŽB Vinkovci i KBC-u Osijek nove epidemiološke mjere provode se u potpunosti

NMB Vukovar NMB Vukovar Foto: HRV arhiva

Na snazi je Odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite o obaveznim COVID potvrdama u sustavu zdravstva i socijale. U vukovarskoj i vinkovačkoj bolnici te KBC-u Osijek nema puno necijepljenih djelatnika, a nove epidemiološke mjere provode se u potpunosti.

-Od ukupno 710 radnika u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar, na dan 4.10.2021. godine, utvrđeno je da 181 radnik nema važeću COVID potvrdu kao dokaz o cijepljenju ili preboljenju bolesti COVID 19. Od 181 radnika, velik broj je onih koji su privremeno nesposobni za rad ili koriste neke zakonom propisane dopuste, dok su svi oni radnici koji su imali obvezu testiranja prije dolaska na svoje radno mjesto, ova dva dana uredno pristupili testiranju. Niti jedan učinjeni test nije pozitivan na COVID-19. Slijedom navedenoga, možemo Vas izvijestiti kako sve propisane Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i preporuke Hrvatskoj zavoda za javno zdravstvo, Nacionalna bolnica Vukovar provodi, doznajemo iz Ureda ravantelja NMB Vukovar.

 U Općoj Županijskoj bolnici Vinkovci radi više od 900 djelatnika od kojih 178 nema važeću covid potvrdu.
-U protekla dva dana, od kada se provode testiranja, testirana su 164 djelatnika i svi su bili negativni na koronavirus. Nitko od djelatnika nije odbio testiranje – ističe glasnogovornica Opće županijske bolnice Vinkovci Sonja Marinković.

 U KBC-u Osijek cijepljeno je oko 80% djelatnika, a određeni postotak je imun zbog preboljenja bolesti tako da su testirana 322 djelatnika i kod dvoje otkriven koronavirus, rekao je izv. prof. dr. sc. Domagoj Drenjančević, dr. med., pomoćnik ravnatelja KBC Osijek za kvalitetu i voditelj Zavoda za kliničku mikrobiologiju i bolničke infekcije.
-Svi oni koji rade u zdravstvenom sustavu trebali bi staviti u središte svog interesa sigurnost i interes bolesnika. Trebamo učiniti sve što možemo kako bismo smanjili rizik od obolijevanja, a najučinkovitiji postupak koji možemo poduzeti i naše najbolje oružje u borbi protiv ove pandemije i virusa je postizanje imunosti prije oboljenja, a to je cijepljenje – poručio je izv. prof. dr. sc. Domagoj Drenjančević, dr. med.

Pročitano 555 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić