Ispiši ovu stranicu

Ministrica Tramišak u Iloku predala ugovore za sufinanciranje projekata

Ministrica Tramišak u Iloku predala ugovore za sufinanciranje projekata Foto: VSŽ

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak posjetila je grad Ilok. Dočekali su je župan Vukovarsko –srijemske županije Damir Dekanić, ravnateljica Uprave za potpomognuta područja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Katica Mišković te gradonačelnica Iloka Marina Budimir.

U sklopu posjete, ministrica je posjetila Dom za starije i nemoćne osobe Ilok, gdje je ravnateljici Doma Dariji Nikolić uručila ugovor za sufinanciranje provedbe EU projekta „Support life : Implementation of health and social services for vunerable groups „ u iznosu od 196.057,13 kuna.

-Riječ je o projektu u kojemu se radilo na infrastrukturi kao i na opremanju objekta, te edukaciji, a sve u cilju poboljšanja uvjeta za korisnike Doma u Iloku – istaknuo je Dekanić.

Radi se o Domu koji ima svoju posebnu koncepciju rada, a koji je njemu, kaže, jako simpatičan te se nada kako će uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i ministrice Tramišak, s kojom ima izvrsnu suradnju, nastaviti rad na daljnjem poboljšanju uvjeta za korisnike.

- Ministarstvo i Županija podijelili su 15 posto iznosa od čega je Županija u projekt uložila 67,5 tisuća eura - naglasio je Dekanić.

Ravnateljica Doma Darija Nikolić se zahvalila ministrici Tramišak na pomoći, jer je riječ o projektu koji je izuzetno važan za Grad Ilok.

-Ovim projektom povećali smo smještajne kapacitete za palijativne bolesnike na području Vukovarsko – srijemske županije, ugradili smo bolničko dizalo, rekonstruirali odjel, opremili sve sobe medicinskom opremom i nabavili opremu za fizikalnu terapiju i novo električno vozilo – pojasnila je Nikolić.

Istaknula je i kako je osobni dolazak ministrice Tramišak samo potvrda kako je skrb o starijim i nemoćnim osobama značajna, te se nada kako će ovakvih projekata biti još više. Otkrila je i kako je u Domu smješteno 190 korisnika, dok novi palijativni odjel može skrbiti za 10 pacijenata.

Nakon uručenja ugovora ministrica Tramišak obišla je i povijesnu jezgru grada Iloka i Poljoprivrednu zadrugu TRS, te se upoznala s radovima na projektima koji su financirani kako iz proračunskih sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, tako i iz fondova EU. Također, obišla je i radove na najvećem projektu obnove kulturne i povijesne jezgre grada Iloka, u vrijednosti veće od milijun kuna.

Pročitano 526 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI