Ispiši ovu stranicu

Potpisan Sporazum o suradnji Platforme hrvatskih županija i gradova i Državnog hidrometeorološkog zavoda

Potpisan Sporazum o suradnji Platforme hrvatskih županija i gradova i Državnog hidrometeorološkog zavoda Vukovarsko - srijemska županija

U Zagrebu u središtu Državnog hidrometeorološkog zavoda potpisan je sporazum o međusobnoj suradnji Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa i Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Na potpisivanju sudjelovali su predstavnici Plaforme među kojima su bili i inicijatori ove suradnje Ivan Kubiček, tajnik županijskog Stožera civilne zaštite i Pave Medved vanjski suradnik za poslove civilne zaštite.
- Kolega Medved i ja smo članovi Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa i ova suradnja je jedan sporazum s kojim ćemo okupiti akademsku zajednicu koja nam može pomoći i dati relevantne podatke vezane uz klimatske promjene i ono što nam je izrazito važno može pomoći u sustavu ranog upozoravanja na određene prijetnje, nesreće i katastrofe - rekao je Kubiček.

Na potpisivanju Sporazuma o međusobnoj suradnji Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa i Državnog hidrometeorološkog zavoda sudjelovali su predstavnici Platforme iz Krapinsko - zagorske županije, Varaždinske županije, Sisačko - moslavačke županije, Splitsko - dalmatinske županije i Grad Rijeka.

Nakon potpisivanja Sporazuma održana je sjednica Izvršnog odbora Platforme hrvatskih županija i gradova na kojoj je utvrđen prijedlog aktivnosti Platforme od 1. siječnja do 1. lipnja 2022. godine.

 

Pročitano 434 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI