Ispiši ovu stranicu

Motomrazovi u Vukovaru i Vinkovcima

Motomrazovi u Vukovaru Motomrazovi u Vukovaru Foto: Sandra Grgić

U organizaciji Sportskog moto kluba Golubica Vukovar te u suradnji s Gradom Vukovarom, a s ciljem uveseljavanja naših najmlađih sugrađana, grad Vukovar i nekoliko njegovih udruga i škola obišli su motomrazovi.

Članovi Motokluba Golubica iz Vukovara po 13. puta obradovali su vukovarske mališane povodom predstojećih božićnih blagdana podijelivši preko 300 paketića djeci. Moto humanitarci su na ovaj poseban i simboličan način darovali UZOSIO Golubicu, Udrugu Vukoavrski leptirići, poseban razredni odjel OŠ Blage Zadre, OP Josipa Matoša, Udruge Vukovarske iskrice i Tko se boji sutra još? te potrebitu djecu iz Bogdanovaca. U središtu grada dijelili su slatkiše djeci i odraslima.

- Drago mi je što je naš grad iza nas i da je prepoznao naš rad jer ovo nije akcija koja se napravi preko noći. Naše pripreme počinju početkom listopada već kada počnemo sa slanjem dopisa ustanovama, udrugama ili školama. Ovdje je riječ većinom o ustanovama za osobe s teškoćama koje obilazimo u cijelom Vukovaru. Nakon što u listopadu kontaktiramo ustanove tada već idemo u kupovinu, kontaktiramo potencijalne sponzore i trudimo se ta dva mjeseca kako bi ova akcija bila što uspješnija. Motomrazovi se tradicionalno održavaju radnim danom, uglavnom petkom. Sreća djece kada dobiju paketić naš je poticaj za daljnji nastavak ove akcije – rekao je Nenad Barinić, predsjednik sportskog moto kluba Golubica Vukovar te pojasnio kako ove godine nisu mogli posjetiti pedijatriju Nacionalne memorijalne bolnice zbog aktualne situacije vezane uz pandemiju koronavirusa.
U središtu grada Vukovara motomrazove je dočekao gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava koji se zahvalio na ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj manifestaciji.
- Veliko hvala Moto klubu Golubica Vukovar i svim članovima na ovoj akciji. Ova akcije je jedna prekrasna gesta, gesta koju grad Vukovar podupire na čelu s Upravnim odjelom za društvene djelatnosti. Cilj ove akcije darivanje je najmlađih sugrađana u duhu blagdanskog raspoloženja – rekao je gradonačelnik Penava.

Motomrazovi i u Vinkovcima

Motomrazovi okupili su se i u Vinkovcima gdje su posjetili vrtiće u Vinkovcima i Nuštru, dom sv. Ane, pedijatriju vinkovačke bolnice te Centar za rehabilitaciju Mala Terezija. Prema riječima predsjednika Moto kluba Vinkovci Ilije Zirduma, članovi kluba maksimalno su se potrudili prilikom organiziranja ove akcije kako bi oko 90 paketića podijelili mališanima. Uz ovu akciju prikupili su i novčana sredstva za djevojčicu koja boluje od cerebralne paralize.

Pročitano 715 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI