Ispiši ovu stranicu

Dobrobit životinja: Zahtjev za potporu za kategoriju odbijena prasad

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

Korisnici koji su podnijeli zahtjev za potporu za dobrobit za kategoriju odbijena prasad obvezni su do 15. siječnja 2022. godine dostaviti Hrvatskoj agenciji za hranu i poljoprivredu na uvid Registar svinja na gospodarstvu i ispunjen Obrazac 35.


Potpora se dodjeljuje korisnicima za provođenje propisanih dodatnih zahtjeva i obveza u uzgoju i držanju domaćih životinja, koji su iznad temeljnih zakonskih odredbi za pojedinu vrstu životinje.

Osnovica za izračun broja uvjetnih grla prosjek je broja uvjetnih grla u Jedinstvenom registru domaćih životinja za godinu podnošenja na temelju stanja svakog prvog dana u mjesecu počevši od siječnja 2021. godine.

Za kategorije odbijena prasad i tovne svinje osnovica je stvaran broj grla koja su završila proizvodni ciklus na farmi. Proizvodni ciklus odnosno turnus je razdoblje od ulaska do izlaska iz uzgojnog objekta za odbijenu prasad i tovne svinje.

- Korisnici koji podnose zahtjev za potporu za dobrobit u svinjogojstvu obvezni su prijaviti broj životinja u regionalni ured HAPIH-a/JRDŽ svakog prvog u mjesecu počevši od 1. siječnja 2021. godine, a ukoliko podnose zahtjev za potporu za kategoriju odbijena prasad obvezni su početak i završetak svakog proizvodnog ciklusa s pripadajućim brojem grla upisati u Obrazac 35. u roku od 2 dana od početka i završetka svakog pojedinog proizvodnog ciklusa. Ispunjen Obrazac 35. korisnici su obvezni dostaviti u područni ured HAPIH-u do 15. siječnja 2022. godine – rekao je Drago Solić, načelnik Sektora za uzgoj, testiranje i genetsko vrednovanje.

Pročitano 445 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI