Ispiši ovu stranicu

Vukovarsko klizalište zabilježilo rekordnu posjećenost u prosincu 2021. godine

Klizalište Vukovar Klizalište Vukovar Foto: Arhiva HRV

Vukovarsko klizalište, smješteno u Perivoju Dvorca Eltz, i ove klizališne sezone bilježi rekordne brojeve posjećenosti. 

Iako visoke temperature i vrijeme ne idu na ruku klizalištu Vukovar, ono je u prosincu zabilježilo porast broja klizača. Razlog povećanju broja klizača zasigurno je mogućnost besplatnog korištenja klizališta, a koje su i ove godine osigurali grad Vukovar i sponzori te brojni dodatni sadržaji poput škole klizanja za obitelj, hokej na ledu i slično. Prema riječima voditelja programa i projekata na klizalištu Vukovar, Tea Štetera, klizalište niti jedan dan od otvorenja, nije prestalo s radom.

- Prošle je godine Grad Vukovar kupio novi led i novo postrojenje s kojim uspješno održavamo površinu klizališta. U prethodnih mjesec dana, a od kako smo otvorili klizališnu sezonu nije bio niti jedan dan, a da nismo radili. Uz redovito klizanje, posjetiteljima smo ponudili i igraonicu na ledu, školu klizanja i hokej na ledu – rekao je Šteter te pojasnio kako je odaziv ove godine veći nego svih prošlih klizališnih sezona.

- Odaziv je ove godine izuzetan. U prosincu smo evidentirali 6.388 korisnika klizališta. Prema mojim procjenama, broj posjetitelja u prosincu 2021. godine veći je za oko 30 do 40 posto u odnosu na prošle godine – pojasnio je Teo Šteter.

Klizališna sezona, prema riječima Štetera, službeno je otvorena do 31. siječnja 2022. godine

- Sezona traje do 31. siječnja i mislim da je to optimalan datum s obzirom na temperature koje nam dolaze u drugom mjesecu. Ukoliko to bude moguće, pokušat ćemo produžiti rad klizališta jer i dalje imamo veliki interes za korištenje klizališta od strane školske djece – pojasnio je Šteter.

Radno vrijeme klizališta je od nedjelje do četvrtka od 9 do 21 sat, a petkom i subotom do 22 sata.

Pročitano 380 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI