Ispiši ovu stranicu

Održana 8. tematska sjednica Županijske skupštine

Održana 8. tematska sjednica Županijske skupštine Foto: VSŽ

U Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana je tematska sjednica Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije.

Tema osme sjednice Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije bila je vezana uz aktualno demografsko stanje. Organizirana je na inicijativu župana Damira Dekanića kako bi i vladajući i oporba dobili priliku iznijeti svoja viđenja i prijedloge za rješenje trenutnog demografskog stanja na području naše županije.

- S obzirom da demografska slika nije sjajna već dulje vrijeme, bilo je nužno otvoriti raspravu i zatražiti konkretne prijedloge svih vijećnika i klubova o opcijama za rješenje stanja, ali u skladu s proračunom. Nažalost, prijedlozi koji su stigli, iako kada je riječ o idejama ima i dobrih, nisu definirali s kojih bi se pozicija u proračunu sredstva skidala. Najbitnije je da imamo dobru volju i da će se uvažiti svi oni dobri i pozitivni prijedlozi – poručio je Dekanić.

Na sjednici se raspravilo o apsolutno svim pristiglim prijedlozima te će se vrlo brzo sazvati nova tematska sjednica na kojoj će se iznijeti zaključci sa elaboriranim stavovima i konkretnim prijedlozima s kojih će se pozicija nešto skidati s proračuna, kao i gotov prijedlog s kojim će se ići prema državnoj razini kako bi se neke stvari promijenile.

Pročitano 309 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI