Ispiši ovu stranicu

U Hrvatskoj 12.403 izbjeglice iz Ukrajine, prikupljeno oko tri milijuna kuna pomoći

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

Obilazeći Prihvatni centar za raseljene osobe iz Ukrajine u Gospiću, ravnatelj Ravnateljstva Civilne zaštite Damir Trut istaknuo je kako su u Hrvatskoj 12.403 osobe iz Ukrajine, a predsjednik Crvenoga križa Robert Markt da je do danas prikupljeno oko tri milijuna kuna i pomoć u raznoj robi.

Izvršni direktor Crvenog križa Hrvatske Robert Markt je rekao da je do danas preko raspisanog poziva za pomoć Crveni križ prikupio oko tri milijuna kuna i pomoć u raznoj robi. Od 131 organizacije Crvenog križa u Hrvatskoj do sada je njih 25 zatražilo financijska sredstva za žurne potrebe za izbjegličku krizu, te im je uplaćeno 511.000 kuna.

Psihosocijalnu pomoć dobilo je 2.657 Ukrajinaca, a Markt je pohvalio Gospić, gdje je mnogo djece već uključeno u sportske i plesne aktivnosti, žene u aerobik, što je, rekao je, važno za njihovo mentalno zdravlje.

- Vidimo da građani otvorenog srca pomažu raseljenim osobama i time se postiže to da će oni zauvijek nositi asocijaciju da je ovaj prostor kamo su došli prostor humanih ljudi - naglasio je Markt. 

Pročitano 415 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI