Ispiši ovu stranicu

Sredinom godine novi podaci popisa stanovništva

Sredinom godine novi podaci popisa stanovništva Foto: DZS

Podaci popisa stanovništva iz 2021. obrađuju se predviđenom dinamikom - pojasnili su u Državnom zavodu za statistiku za Hinu.

Tako se završavaju setovi podataka o ukupnom stanovništvu, dobnoj i spolnoj strukturi te etnokulturalnim obilježjima te će sredinom godine biti objavljeni konačni rezultati o ukupnom broju stanovnika prema spolu i starosti te prema narodnosti, materinskom jeziku, vjeri i državljanstvu.

Ostali podaci objavljivat će se etapno kako budu obrađeni, a riječ je o demografskim kakakteristikama kao što su bračno stanje, vrste zajednice i obitelji te socioekonomskim karakteristikama popšut obrazovanja i ekonomske aktivnosti.

Objava konačnih rezultata bit će najavljena u kalendaru objavljivanja na web stranici DZS.

DZS pojašnjava da su etno kulturalna obilježja važna na nacionalnoj razini zbog poštivanja odredbi ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina dok podatke o ekonomskoj aktivnosti Hrvatska treba dostaviti Eurostatu.

Hrvatska je prema prvim podatcima objavljenima u siječnju 2022. godine, u zadnjih 30 godina, u razdoblju od osamostaljenja, izgubila 895.736 stanovnika, što je 18,7 posto stanovništva.

Pročitano 324 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI