Ispiši ovu stranicu

Nuštarac utajom poreza oštetio državni proračun za 2 milijuna kuna

Automobil policije Automobil policije Foto: Klaudija Boras

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su kako su temeljem zapisnika o provedenom nadzoru Porezne uprave Ministarstva financija, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom iz Nuštra zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Utaja poreza ili carine i Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

- U nakani neosnovanog umanjenja obveze plaćanja dužnih poreznih davanja, osumnjičeni je, kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Vukovara, u razdoblju od svibnja do listopada 2020. godine u poslovnim knjigama iskazivao porez protivno odredbama Zakona o porezu na dodanu vrijednost čime je trgovačko društvo steklo nepripadnu imovinsku korist na štetu državnog proračuna u iznosu od preko 2.000.000 kuna. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je i kako tijekom 2020. godine nije vodio računovodstvene poslove sukladno odredbama Općeg poreznog zakona i Zakona o računovodstvu, odnosno nije vodio poslovne knjige koje je obvezan voditi te je tako onemogućio preglednost poslovnih događaja. Protiv osumnjičenika podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima - stoji u priopćenju PU vukovarsko-srijemske. 

Požar na građevinskom objektu u Andrijaševcima

Oko 13,30 sati 19. svibnja izbio je požar u pomoćnoj zgradi uz obiteljsku kuću 60-godišnjaka u Ulici Matije Gupca u Andrijaševcima - izvijestila je PU vukovarsko-srijemska. 

Očevidom obavljenim u suradnji s inspektorom zaštite od požara utvrđeno je kako je požar izazvan kratkim spojem na električnoj instalaciji radio prijemnika u pomoćnoj prostoriji. Požar se proširio na krovište, a izgorio je razni ručni i električni alat. U požaru nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta prema procjeni vlasnika iznosi više desetaka tisuća kuna.

Požar su ugasili pripadnici JVP Vinkovci.

O događaju policija će izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Pročitano 473 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI