Ispiši ovu stranicu

U Dunav se svakodnevno baci oko 4 tone otpada

Radionica za mlade Radionica za mlade Foto: Valerija Lozančić

U okviru projekta Cleandanube koji uključuje 29 organizacija diljem Europe koje povezuje Dunav, a kojemu je cilj razviti svijest o problemima vezanim uz gospodarenje otpadom i činjenicom da se Dunavom u Crno more svakodnevno nanesu čak 4 tone mikroplastike, u Vukovaru je boravio profesor kemije Andreas Fath koji pliva od izvora Dunava do ušća u Crno more. 

Naime, jedna od njegovih postaja je grad Vukovar u koji je došao jučer, 20. svibnja, a danas je zajedno s partnerom na projektu, Mirovnom grupom mladih Dunav ispred Veslačkog kluba održao radionicu za djecu i mlade o mikroplastici u Dunavu. U 12 sati nastavlja plivati do svog sljedećeg odredišta, Novog Sada. Vukovarski triatlon klub će sudjelovati u ispraćaju te plivati sa profesorom Fathom na izlazu iz Vukovara.

-U okviru projekta kontrolira se i kakvoća vode Dunava o čemu će javnost biti naknadno obaviještena, a ekipa snima i dokumentarni film o Dunavu koji će biti prikazan na Vukovar film festivalu - pojašnjava Matea  Cimeša iz Mirovne grupe mladih Dunav.

Pročitano 438 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić