Ispiši ovu stranicu

Oko 15.000 paketa za preko 3.000 osoba

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV

Humanitarna udruga Duga iz Vukovara predstavila je u Rodnoj kući Lavoslava Ružičke rezultate projekta “Kap dobrote 2” koji provode na području gradova Vukovara i Iloka te sedam općina, a u okviru poziva "Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći - faza III" ukupne vrijednosti 3.643.825 kn.

Cilj projekta bio je podijeliti 15.000 paketa hranenajugroženijim stanovnicima gradova Vukovara i Iloka te okolnih općina: Lovas, Tompojevci, Borovo, Negoslavci, Trpinja, Tovarnik i Bogdanovci. Ciljana skupina korisnika bile su osobe s primanjima do 2.300 kn za samca i obitelji čija primanja ne prelaze 1.200 kn po članu te korisnici zajamčene minimalne naknade. Paketi hrane prilagođeni su dobnim skupinama korisnika za djecu do 15 godina i za odrasle.

- Ovim projektom od 2014. godine počeli smo s radom humanitarne samoposluge. Ideja otvaranja socijalne samoposluge bila je da se osobama kojima je potrebno osigura kontinuitet, da im se ne pomaže samo za Uskrs ili Božić nego da tijekom cijele godine imaju mjesto na kojemu mogu dobiti pomoć ako im je potrebna. Primijetili smo da i u općinama nedostaje kontinuirana pomoć i iz tog razloga svaki put kada se možemo prijaviti na FEAD, prijavimo se i obuhvatimo i njih – rekla je predsjednica Humanitarne udruge Duga Tamara Mikulić dodajući kako su podijelili 15.000 paketa i obuhvatili preko 3.000 ljudi.
Predstavnicima općina koje su bile dio projekta podijelila je zahvalnice.

Projekt završava 23. lipnja 2022. godine.

 

 

Pročitano 425 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić