Ispiši ovu stranicu

„Snježna kapelica“ Gorana Lončara osvojila treće mjesto na foto natječaju Volim svoju županiju

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV arhiva

Stručni ocjenjivački sud ovogodišnjeg 7. foto natječaja „Volim svoju županiju“ odabrao je najbolje fotografije amaterskih i profesionalnih fotografa kojima su ispričali priču o ljepotama hrvatskih krajeva. Prva tri mjesta osvojile su fotografije „Zamagljen“, Mary Crnković Pilaš iz Zagreba, „Čuvar stada“, Antonia Oršulića iz Dubrovačko-neretvanske županije te „Snježna kapelica“ Gorana Lončara iz Vukovarsko-srijemske županije.

Ocjenjivački sud odabrao je 21 fotografiju – po jednu iz svake županije. 
Sudionici foto natječaja mogli su se natjecati u još dvije kategorije: fotografija s najvećim brojem glasova prikupljenih putem Facebooka unutar aplikacije volimzup.hr te najbolja fotografija snimljena dronom.
U prvoj kategoriji najviše glasova, gotovo 2000, osvojila je fotografija „Zamišljena sjenica“, autora Dorijana Delosta iz Primorsko-goranske županije, a najbolja fotografija snimljena dronom je "Marina Punat“ autora Vladimira Bogovčića također iz Primorsko-goranske županije.

Predsjednica stručnog ocjenjivačkog suda i ove je godine bila fotografkinja Mare Milin, a uz nju su o najboljim fotografijama odlučivali i Franca Moscarda iz Istarske, Petra Vadlja iz Međimurske i Davor Pavić iz Splitsko-dalmatinske županije.

Natječaj „Volim svoju županiju“ pokrenula je Hrvatska zajednica županija 2016., prvenstveno zbog promocije posebnosti županija.
Najbolje fotografije iz svih županija po odabiru stručnog suda ulaze u postav putujuće izložbe koja je proteklih godina otvorena u mnogim gradovima.
Svake godine, nakon otvaranja posljednje izložbe, cijeli postav donira se odabranoj ustanovi.

 

Pročitano 449 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić