Ispiši ovu stranicu

Započeo 5. Memorijalni ultramaraton „Od velikog do malog Vukovara”

Pred ultramaratoncima je ruta duga 305 kilometara Pred ultramaratoncima je ruta duga 305 kilometara FOTO: Hrvatski radio Vukovar/ Miroslav Čorak

Od Križa svim žrtvama za slobodnu Hrvatsku u 21 sat započeo je 5. Memorijalni ultramaraton „Od velikog do malog Vukovara” koji se trči do Sunje.

Ultramaraton je simboličnog naziva iz razloga što je Sunja nazvana „malim Vukovarom” zbog hrabrosti i ustrajnosti branitelja tijekom rata te je izdržala četverogodišnje napade, a na kraju je u cijelosti, baš poput Vukovara, razorena. Cilj utrke je spojiti dva mjesta te „svijetlo iz Vukovara” donijeti u Sunju.

UTRKA BEZ ODMORA

Prije početka ultramaratona kod križa na ušću Vuke u Dunav položili su vijence i zapalili svijeće u spomen na sve poginule hrvatske branitelje. Maraton je u organizaciji URT-a „Nexe Team” iz Našica, Općine Sunja, Udruge hrvatskih dragovoljava Domovinskog rata Općine Sunja, Grada Našica, županije Osječko-baranjske i MORH-a.

Tomislav Gal, predsjednik URT-a „Nexe Team” rekao je kako je utrka vrlo ozbiljna, ali takvi su i trkači.
- Puni smo iskustava od prošlih pet godina no i spremni na moguća iznenađenja. Biti će ovo zanimljiva utrka. Trkača je iz godine u godinu sve više i više. Ova utrka najduži je štafetni ultramaraton u Hrvatskoj jer mi trčimo neprestano i nema odmora – rekao je Gal.

SPAJANJE GRADOVA

U Vukovaru ih je trkače dočekao zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac koji im je zaželio sreću na putu pred njima.
- Ponosni smo da trkači njeguju žrtvu Domovinskog rata i na ovaj način odaju pijetet za sve ono što se dogodilo 1991. godine. Ovo je lijep način spajanja prijatelja, gradova i branitelja diljem zemlje - rekao je Sušac.

Ultramaratonci bi u Sunju trebali stići u nedjelju u prijepodnevnim satima, a ispred njih je dionica duga 305 kilometara.

Pročitano 591 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI