Ispiši ovu stranicu

Uskoro počinje izgradnja Spomen područja Minsko polje u Lovasu

Ilustracija Ilustracija Foto; HRV/Valerija Lozančić

U općinskoj vijećnici Lovas potpisan je Ugovor o javnoj nabavi radova za projekt izgradnje Spomen područja Minsko polje.

Ugovor o izvođenju radova na ukupan iznos od 2.999.751 kn potpisala je načelnica Tanja Cirba s najpovoljnijim ponuditeljima – zajednicom gospodarskih subjekata koju čine tvrtke Komunalac d.o.o. Vukovar i Vodotoranj d.o.o. Vukovar. Kako je ugovoreno, građevinski nadzor obavljat će tvrtka Videković d.o.o. Vinkovci po cijeni od 44.775 kn, a projektantski nadzor tvrtka Atmosfera d.o.o. Zagreb po cijeni od 87.500 kn. Projekt izgradnje dugo najavljivanog spomen obilježja bit će financiran sredstvima Ministarstva hrvatskih branitelja u iznosu od milijun kuna, dok će ostatak radova biti financiran sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te proračuna Općine Lovas. Nakon potpisivanja Ugovora i obavljanja administrativnih priprema (prijave gradilišta i uvođenja u posao), uskoro kreću radovi na izgradnji spomen obilježja.

- Ovaj projekt iznimno nam je važan jer ćemo njime na dostojan način odati svu počast i pijetet našim sumještanima stradalima u Domovinskome ratu i obilježiti njihovu veliku žrtvu - rekla je načelnica Općine Lovas Tanja Cirba dodajući kako je ukupno 89 osoba ubijeno i poginulo, od kojih se jedna još uvijek vodi nestalom, a u samo područje minskoga polja velikosrpski agresor natjerao je 51 mještanina.

Rok za izvođenje radova je šest mjeseci, ali se završetak očekuje tijekom listopada kada se na području općine obilježavaju brojne tužne obljetnice.

 

Pročitano 414 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić