Ispiši ovu stranicu

U klupe vinkovačkih osnovnih škola sjelo preko 300 prvašića

Gimnazija Vukovar Gimnazija Vukovar Foto: Sandra Grgić

Nakon ljetnog odmora i u vinkovačkim osnovnim školama započela je nova školska godina za više od 3.000 učenika, a po prvi puta u školske je klupe sjelo i preko 300 prvašića.

Kako bi se učenici osjećali što ugodnije, u većini vinkovačkih škola pripremljen je zanimljiv zabavni program. Tako je bilo i u Osnovnoj školi Vladimira Nazora, gdje je učenike, kojima je ovo prvi dan škole, te njihove roditelje i nastavnike posjetio gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

- Vjerujem da početak školske godine ispunjava svaku obitelj jer, iako sa sobom donosi brojne obaveze, đačko doba je definitivno najljepše doba. Želim svim učenicima od 1. osnovne do 4. razreda srednje škole da im ova školska godina bude što uspješnija. Želja nam je da u Vinkovcima imamo što više visokoobrazovane djece, da sutra imamo što više inženjera, liječnika, svih zanimanja koja su neophodna kako bi grad rastao i kako bi bio što ugodnije mjesto za življenje. To možemo postići jedino ako imamo dobar školski sustav, a vjerujem kako su naši nastavnici i profesori odlični u onome što rade - rekao je Bosančić te podsjetio kako su nakon nedavne energetske obnove i uređenja vanjskog dijela zgrade, u Osnovnoj školi Vladimira Nazora završeni i radovi na uređenju i opremanju školske sportske dvorane, a prvi dan škole bio je odlična prigoda za obilazak novoobnovljenih prostora. Uređenje i opremanje dvorane financirano je sredstvima Grada Vinkovaca, za što je u proračunu osigurano preko 580 tisuća kuna.

Pročitano 345 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI