Ispiši ovu stranicu

Mladi protiv ovisnosti

Mladi protiv ovisnosti Foto: Radio Vinkovci

Motivacijskim danom održanim u županijskoj vijećnici u Vinkovcima zaokružene su ovogodišnje aktivnosti Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti Vukovarsko-srijemske županije održane u okviru Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15. studenoga do 15. prosinca.

Učenicima vinkovačkih škola, sudionicima natjecanja Plivajmo za zdrave Vinkovce i njihovim odgojno-obrazovnim djelatnicima zahvalio je zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Franjo Orešković, predsjednik Povjerenstva podijelivši im medalje. Naglasio je kako su se iskazali, prije svega, svojim radom, zalaganjem, kreativnošću i idejama.
-Svojim primjerom iskazali su svoj stav, životni odabir i razmišljanje i na tome im čestitam jer su postali uzor, kako vršnjacima, tako i mnogim drugima. Želim im svako dobro i kao predsjednik povjerenstva potvrđujem kako ćemo uvijek stati iza njih i iza svake dobre ideje - poručio je Orešković.

Nakon što su im dodijeljene plivačke medalje i priznanja zajedno su sudjelovali na kvizu znanja o ovisnostima među kojima su se u finaliste ove godine upisali i štićenici Dječjeg Doma Sveta Ana.

-Naša djeca i u školama prolaze sve preventivne programe pa tako i u Domu kroz cijelu godinu, a kojima je cilj borba protiv ovisnosti, a evo sada u mjesecu borbe protiv ovisnosti, posebno nam je drago i čast nam je što možemo biti finalisti kviza - istaknula je ravnateljica Dječjeg Doma Zrinka Mikić.

Na temu konzumacije alkohola među djecom i mladima, održano je predavanje i prezentacija sociologinje Ive Brčić, a druženje je završeno zajedničkim kićenjem drvca ispred zgrade Županije s kuglicama na kojima su slogani djece poslani na ovogodišnji natječaj Povjerenstva.

Pročitano 323 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić