Ispiši ovu stranicu

Održana završna konferencija EU projekta „Super je biti različit“

Održana završna konferencija EU projekta „Super je biti različit“ Foto Valerija Lozančić

Održana je završna konferencija EU projekta „Super je biti različit“ kojeg Dječji vrtić Vukovar I provodi s partnerom Dječjim vrtićem Vukovar II s ciljem unaprijeđenja kvalitete života darovite djece i djece s poteškoćama u razvoju njihovim uključivanjem u nove programe dječjih vrtića na području grada Vukovara. Provedbom projekta poticao se ujedno i inovativan pristup u odgoju i radu s takvom djecom.

Tijekom tri godine projektom je obuhvaćeno 58 djece iz obje skupine i u oba vrtića.

-Svako dijete na ovome svijetu ima pravo na svoj djelić sreće, a upravo uključenost u kolektiv to im i omogućuje. U okviru projekta zaposleni su i psiholozi koje do tada nije imao niti jedan vrtić i za svu je predškolsku djecu mogla biti utvrđena njihova potencijalna darovitost - rekla je ravnateljica DV I Mirjana Kulić dodajući kako vjeruje da će skupina koju pohađaju djeca s poteškoćama u razvoju nastaviti s djelovanjem.

Projekt je važan i za Dječji vrtić Vukovar II, dodala je ravnateljica Marina Latinović.
- Projekt je omogućio da osvijestimo javnost o važnosti ranog uključivanja djece s poteškoćama u vrtiće što je za njihov razvoj jako važno. Također, jako su zadovoljni i roditelji darovite djece pa ćemo s oba programa nastaviti i dalje – rekla je Latinović.

Pročelnik Upravnog Odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić također je rekao kako je važno prepoznati darovitu i djecu s poteškoćama u razvoju u predškolskoj dobi.

- Nastavnici se obraćaju prosječnim učenicima pa je stoga važno što prije prepoznati nadarenu i djecu s potrebama – rekao je Dimić dodajući kako Grad financira 5 asistenata u Dječjem vrtiću Vukovar I i dva u DV Vukovar II te 32 asistenta u nastavi.

Projekt „Super je biti različit“ financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 1.301.245,35 kuna.

Pročitano 274 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić