Ispiši ovu stranicu

Božićni paketići za posebni odjel Osnovne škole A. G. Matoš Vinkovci

Božićni paketići za posebni odjel Osnovne škole A. G. Matoš Vinkovci Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Prigodne blagdanske paketiće, u povodu predstojećeg blagdana Božića, uručio je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić učenicima posebnog odjela Osnovne škole Antuna Gustava Matoša Vinkovci.

Župan je prilikom podjele paketića pojasnio kako je županija Vukovarsko-srijemska ove godine podijelila gotovo tisuću poklona, kako humanitarnim udrugama i društvima, tako i školama koje pohađaju djeca s poteškoćama u razvoju.

- Na ovaj smo način željeli još jednom skrenuti pažnju da su ova djeca najpotrebitiji članovi našega društva, da se svi moramo senzibilizirati i omogućiti im što ljepši i što ugodniji život, ali i olakšati skrb svima onima koji se brinu za njih – naglasio je župan Dekanić.

Posebni odjeli s učenicima s poteškoćama u razvoju u Osnovnoj školi A. G. Matoš postoje već 30 godina. Trenutno imaju pet razrednih odjela, sedam odgojno obrazovnih skupina, jedan produženi stručni postupak i ukupno 74 djece.

- S učenicima rade edukatori i rehabilitatori kojih je, nažalost, trenutno jako malo. Dobar dio nastave je nestručno zastupljen, ali svi ljudi koji rade u posebnim odjelima idu na dodatne edukacije i zaista se trude i rade s učenicima kojima ništa ne nedostaje. Ovdje se možemo pohvaliti s činjenicom da sva djeca u školi zajednički sudjeluju u brojnim aktivnostima – pojasnio je ravnatelj škole Dario Dragun zahvalivši se Vukovarsko-srijemskoj županiji na suradnji koja je posebno vidljiva u adaptaciji posebnog odjela škole.

Pročitano 226 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI