Ispiši ovu stranicu

Vinkovačka bolnica dobila dva nova porođajna kreveta

Gradonačelnik Ivan Bosančić posjetio je rodilište Opće županijske bolnice Vinkovci kojoj je Grad financirao kupnju dva nova moderna porođajna kreveta za potrebe rodilišta. Ukupna vrijednosti je 200 tisuća kuna, a isti su dizajnirani i osmišljeni kako bi se žene pri porodu osjećale što udobnije i sigurnije. - „Ovo je odjel bolnice koji bi nam sigurno trebao biti najdraži jer iz njega kreće sve. Uvijek se trudimo kada pomažemo bolnici da bude usko povezano s djecom, a ovdje ne može biti povezanije. Imamo dva kreveta koja će sigurno olakšati majkama one trenutke na samom porodu. Uskoro će ići još jedna donacija s još jednim krevetom kako bi kompletno sve uredili. Kroz 2023. godinu ostajemo u svim segmentima prisutni kako je to bilo i do sada. – rekao je gradonačelnik Bosančić

Na donaciji se zahvalio ravnatelj Opće županijske bolnice Vinkovci Krunoslav Šporčić, koji je istaknuo kako im od uređaja nedostaje magnet - Htio bih se zahvaliti gradonačelniku i njegovoj upravi na vrijednoj donaciji koja će pomoći podignuti kvalitetu zdravstvene zaštite u našoj ustanovi. To nije prvi puta, Grad je uvijek tu iako smo mi županijska ustanova. I u vrijeme pandemije je pomogao u kupnji respiratora, a sada nam je pomogao s kupovinom kreveta. Nadam se kako će se suradnja i dalje nastaviti jer mi smo i gradska bolnica. Mislim da je naša bolnica izvrsno opremljena, ali nedostaje još magnet”.

Zvonimir Juzbašić, voditelj Odjela za ginekologiju i opstetriciju rekao je kako je zadovoljan opremljenosti odjela ali i kako je dosta opreme staro - Ova godine, nažalost, nije nadmašila prošlu godinu imamo manje poroda. Da ne budem pesimističan ali na žalost smo opet jedan razred manje, možda čak i više ali takva su vremena, mladih ima sve manje, to su aktualni problemi i to je tako. Zadovoljni smo što se tiče opremljenosti odjela ali je dosta opreme na odjelu staro, tako da ipak imamo još potreba. - rekao je Zvonimir Juzbašić, voditelj Odjela za ginekologiju i opstetriciju Opće županijske bolnice u Vinkovcima, te je pozvao susjedne općine i gradove koji gravitiraju Vinkovima da se uključe u donaciju opreme.

Pročitano 262 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI