Ispiši ovu stranicu

Njemački veleposlanik u nastupnom posjetu Gradu Vukovaru

Njemački veleposlanik u nastupnom posjetu Gradu Vukovaru Foto: Sandra Grgić

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima u nastupni posjet Gradu Vukovaru primio je Nj.E. Christiana Hellbacha, veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj.

Na održanom sastanku u uredu gradonačelnika naglašena je važnost održavanja otvorenih razgovora o temama i aktivnostima od zajedničkog interesa.

- Razgovor je bio zanimljiv. S veleposlanikom smo razgovarali o mogućnostima, potencijalima i eventualnim pravcima u kojima bi se bilo dobro kretati, obzirom na zajedničko članstvo unutar Europske unije. Nismo se uspjeli dotaknuti povijesti ovoga kraja, velikog prisustva Nijemaca u  Republici Hrvatskoj, Slavoniji i Gradu Vukovaru. Jednako tako, niti pomoći koju smo kao država i narod dobivali tijekom Domovinskog rata. Razgovarali smo o pomoći građanima jedne i druge države te o brojnim mogućnostima buduće suradnje – rekao je gradonačelnik Penava.

Veleposlanik Hellbach zahvalio je gradonačelniku i suradnicima na prijemu i na otvorenom razgovoru.

- S gradonačelnikom sam razgovarao o izazovima s kojima su ova regija i Grad Vukovar suočeni. Tu poglavito mislim na demografski razvoj i na nekakve ograničavajuće faktore koji proizlaze iz demografskog razvoja za razvoj gospodarstva u cijeloj regiji. Isto tako, dotaknuli smo se europske integracije. Smatramo da je objektivno, u interesu Republike Hrvatske, da se unaprijedi proces europske integracije zemalja zapadnoga Balkana, gdje poglavito mislimo na Srbiju i Bosnu i Hercegovinu zato što bi to vukovarsku regiju sa margina pogurnulo prema sredini. Hrvatska je važan partner u sklopu Europske unije i nas zanima što se ovdje događa. U svijetu koji postaje sve kompleksniji partneri moraju biti snažni u gospodarskom smislu te smislu društvenog razvoja. Upravo tu želimo dati svoj doprinos – naglasio je veleposlanik Hellbach.

Pročitano 246 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI