Ispiši ovu stranicu

Liječnici najavili štrajk

 Pet krovnih liječničkih udruga nakon sastanka u utorak najavilo je štrajk zbog problema u zdravstvu, a predsjednik Hrvatske liječničke komore (HLK) Krešimir Luetić poručio je kako očekuju sastanak s premijerom Plenkovićem i da se on osobno uključi u rješavanje problema.

"Svih pet liječničkih organizacija je spremno za štrajk. Odgovornost za štrajk je na Vladi, a naravno da ćemo se u štrajku itekako pobrinuti o našim pacijentima - svi hitni pacijenti, onkološki i dječje dobi bit će zbrinuti", rekao je Luetić u izjavi za medije nakon sastanka u Komori.

Ustvrdio je, vezano za nedavni prosvjed liječnika, da '3000 liječnika na Markovom trgu nije bila dovoljno jasna poruka Vladi', dodavši kako su se liječnici usuglasili da će danas i formalno zatražiti sastanak s premijerom.

"Očekujemo da se on uključi osobno u rješavanje ovih gorućih problema", poručio je Luetić.

Hrvatska liječnička komora, Hrvatski liječnički sindikat, Hrvatska udruga bolničkih liječnika, Koordinacija hrvatske obiteljske medicine i Inicijativa mladih liječnika sastali su se u utorak kako bi raspravljali o daljnjim aktivnostima s obzirom na to da nedavni prosvjed "SOS za zdravstvo" nije doveo do onoga što su očekivali, a to je da ih na sastanak pozove premijer i da sasluša probleme koje ministar zdravstva Vili Beroš nije mogao riješiti.

Pročitano 228 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI