Ispiši ovu stranicu

APN u 10 dana zaprimio 1505 zahtjeva za subvencionirane kredite

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama izvijestila je kako je do četvrtka 30. ožujka 2023. godine zaprimila 1505 zahtjeva za subvencionirane kredite, a čije je podnošenje započelo 20. ožujka. 

Zahtjevi za subvencionirane kredite zaprimat će se do utroška planiranih sredstava koja ove godine iznose 9,3 milijuna eura, što će prema procjenama biti dovoljno za oko 5800 subvencija.

Agencija podsjeća kako je za provođenje ovogodišnjeg natječaja potpisala ugovore s 12 banaka, a njihove se efektivne kamatne stope kreću od 3,12 do 3,75 posto.

Mjeru mogu koristiti svi građani Republike Hrvatske koji su mlađi od 45 godina i koji u svom vlasništvu nemaju stan ili kuću, a ispunjavaju uvjete banke za dobivanje stambenog kredita.

Subvencioniranje kredita odobrava se za kupnju stana ili kuće, odnosno gradnju kuće do najviše 1500 eura po metru kvadratnom odnosno do najvišeg iznosa kredita od 100 tisuća eura, pri čemu rok otplate kredita ne smije biti kraći od 15 godina.

Subvencija države dodjeljuje se za prvih pet godina otplate kredita, uz mogućnost produženja od dvije godine za svako živorođeno, odnosno usvojeno dijete u razdoblju subvencioniranja kredita.

Produženje subvencija za dodatnu godinu po svakom djetetu omogućeno je i za obitelji koje već imaju djecu u trenutku podnošenja zahtjeva, kao i u slučaju da je podnositelj zahtjeva ili član njegova obiteljskog domaćinstva utvrđenog invaliditeta većeg od 50 posto tjelesnog oštećenja.

Pročitano 224 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI