Ispiši ovu stranicu

U Pačetinu teže ozlijeđen vozač motocikla

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće, u Vukovaru i Vinkovcima, nastupila je materijalna šteta, u jednoj prometnoj nesreći u Vukovaru lakše je ozlijeđena vozačica osobnog automobila, a u prometnoj nesreći u Pačetinu teže ozlijeđen vozač motocikla. 

- Oko 16,15 sati u Pačetinu, u Ulici Crnogoraca, 66-godišnjak je pod utjecajem alkohola (0,53 g/kg) upravljao motociklom vukovarskih registracijskih oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje (bez položene A kategorije) i bez zaštitne kacige. Uslijed neprilagođene brzine kretanja stanju ceste, motocikl se zanio ulijevo i sletio na zelenu površinu, a vozač je pao na kolnik. Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u OŽB Vinkovci, gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede - stoji u priopćenju PU vukovarsko-srijemske. 

O prometnoj nesreći policija će dostaviti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, a protiv 66-godišnjaka bit će podnesen i optužni prijedlog zbog upravljanja motociklom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava, nenošenja zaštitne kacige, neprilagođene brzine te izazivanje prometne nesreće, za koje prekršaje je Zakonom o sigurnosti prometa na cestama predviđena novčana kazna u rasponu od 2.230 do 3.830 eura.

Pročitano 307 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI