Ispiši ovu stranicu

Pavliček: Haaški sud nije dao satisfakciju žrtvama, niti donio pomirenje zaraćenima

Pavliček: Haaški sud nije dao satisfakciju žrtvama, niti donio pomirenje zaraćenima Foto: Valerija Lozančić

Zastupnik Marijan Pavliček (HS) ocijenio je da Haaški sud u 30 godina djelovanja „ama baš ništa“ nije pridonio ni u jednom segmentu te da je bio političko tijelo.

-Sud nije donio pomirenje među zaraćenim stranama, niti je dao satisfakciju žrtvama brojnih zločina - rekao je Pavliček u saborskom govoru na slobodnu temu, a prenosi Hina, dodajući da je djelovanje Suda obilježio niz kontroverzi te da su mu presude često bile politički motivirane.
Rekao je kako je u srijedu, presudom Jovici Stanišiću i Frenkiju Simatoviću, čelnicima Službe državne sigurnosti Srbije, službeno završen rad Tribunala u Haagu.
Podsjetio je i da je Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije uspostavljen 1992. i da je djelovao do 2017., nakon čega sva prava preuzima tzv. Mehanizam za međunarodne sudove, prvenstveno zbog žalbenih postupaka.

-Kad se zbroje sve presude, pripadnici srpskog naroda osuđeni su na nekih 1.250 godina zatvora, hrvatskog na nekih 300, a bošnjačkog naroda na 42 godine zatvora, a, prema procjenama, Haaški je sud potrošio 2,6 milijardi američkih dolara – rekao je Pavliček.

Pročitano 228 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić