Ispiši ovu stranicu

Od Vukovara do Splita brzim noćnim vlakom

Ilustracija Ilustracija Hrv/Ž.K.

Nakon više od 20 godina iz Slavonije će se željeznicom moći do Dalmacije, a put će trajati oko 14 sati. Sinoć je vlak simbolično ispraćen iz Siska, a linija na relaciji Vukovar/Vinkovci - Sisak - Zagreb - Šibenik/Split prometovat će do 3. rujna.

Prvim vlakom na ovoj relaciji putovalo je nekoliko putnika koje su u Sisku dočekali sisačko-moslavački župan Ivan Celjak sa suradnicima, državni tajnik za željeznicu, poštu i elektroničke telekomunikacije Ministarstva mora, prometa i infrastrukture  Alen Gospočić, te predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić, prenosi HINA. Na ispraćaju su istaknuli kako je ovo vrlo važan korak za Hrvatsku i EU te kako će se nastaviti ulagati u željeznički promet.

DO 3. RUJNA 

Ovaj sezonski vlak prometovat će iz Vukovara u 16:49 sati, u Sisak stiže u 21:05 sata, a u Split 6:56 sati. Na povratku, iz Splita kreće u 20:59 sati, u Sisku je u 6:58 sati, a Vukovaru u 11:06 sati. Cijene karata su snižene 40 posto, a stanovnicima sa potresom stradalog područja Sisačko-moslavačke županije omogućene su besplatne karte uz obaveznu rezervaciju mjesta.

Pročitano 1838 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI